Dvidešimtmetis nuteistasis smogė į veidą pareigūnui

Marijampolės pataisos namuose atliekantis bausmę dvidešimtmetis nuteistasis smogė į veidą pareigūnui.

Antradienį  apie 10 val., Marijampolės pataisos namuose socialinės reabilitacijos srityje dirbančiam pareigūnui nuteistasis kumščiu sudavė į veidą. Nuteistasis buvo sulaikytas, sulaikymo metu – nesipriešino. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Nuteistasis yra gimęs Rusijoje, Rusijos pilietis, išsilavinimas nežinomas, anksčiau teistas 4 kartus, šiuo metu nuteistas už viešosios tvarkos pažeidimus. Susumavus bausmes į laisvę jaunuolis turėjo išeiti 2015 m.

Nuteistasis bus perkeltas į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą, kur bausmę atliks griežtesnėse sąlygose. Teismas, įvertinęs įvykio aplinkybes, spręs, kokią bausmę paskirti už minėtus neteisėtus veiksmus.

Už pasipriešinimą pareigūnui Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki trejų metų. Šalia to kartais teismas paskiria atlyginti ir neturtinę žalą.

Pasak Kalėjimų departamento atstovės spaudai Vilmos Budėnienės, šiais metais tai jau devintas kartas, kai Marijampolės pataisos namuose atliekantys bausmę nuteistieji pasipriešina, atsisako vykdyti pareigūnų nurodymus, grasina ar keršija čia dirbantiems pareigūnams.

Trims pareigūnams konstatuoti nežymūs sveikatos sutrikdymai. Visais atvejais buvo/yra vykdomi ikiteisminiai tyrimai.

Kaip teigia Marijampolės pataisos namų direktorius Tadas Klusevičius, nuteistasis, vakar sudavęs smūgį pareigūnui, yra nelinkęs laikytis nustatytos tvarkos, kategoriškai neigia padaręs nusikalstamą veiką. Anksčiau atlikinėjęs bausmę Pravieniškėse jis buvo sumušęs kitą nuteistąjį.

 Kalėjimų departamento duomenimis, iki 2010 m. rugpjūčio 17 d. Lietuvos pataisos namuose yra užregistruota 30 išpuolių prieš pareigūnus ir kitų incidentų, iš jų 29 atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai, vienu atveju – tarnybinis.

Bet kokio fizinio smurto prieš pareigūną, atliekant jam pavestas tarnybos funkcijas, grasinimo jam ar jo įžeidimo atveju laisvės atėmimo vietose pradedamas ikiteisminis tyrimas.

Pasipriešinimai dažniausiai įvyksta pareigūnams neleidžiant paimti draudžiamų turėti daiktų, siekiant išvengti asmens kratos, atsisakant vykdyti pareigūno nurodymus, kerštaujant, siekiant išvengti atsakomybės ir kt. Buvo atvejis, kai fizinį smurtą prieš pareigūną nuteistasis panaudojo tada, kai pareigūnas bandė apginti kitą nuteistąjį.


Šiame straipsnyje: smūgiskalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių