D.Valys: paaiškėjus naujoms aplinkybėms, bus apklausta N.Venckienė

Generalinis prokuroras Darius Valys teigia, kad naujojo liudytojo parodymai yra labai svarbūs tiriant dvigubos žmogžudystės ir kitas bylas, susijusias su Drąsiumi Kedžiu.

„Paskutiniais duomenimis, paviešinta labai svarbi informacija ir ji leidžia tikėtis, kad bus padaryti rimti postūmiai“, – trečiadienį žurnalistams sakė generalinis prokuroras.

Jo teigimu, tyrimas vyksta labai intensyviai, tačiau kol kas visų jo duomenų pateikti visuomenei negalima. Kaip negalima drąsiai kalbėti ir apie tai, kad D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė šioje byloje gali tapti įtariamąja.

D.Valys neabejoja, kad tyrimą atliekantys pareigūnai apklaus N.Venckienę dėl liudytojo nurodytų aplinkybių, bet ar svarstoma kreiptis į Seimą dėl jos kaip teisėjos imuniteto panaikinimo, atsakyti negalėjo. „Manau, per anksti kalbėti apie tai, ar yra pagrindas kreiptis į Seimą“, – kalbėjo generalinis prokuroras.

Pati N.Venckienė iki šiol nesikreipė į prokurorus ir liudyti nepasisiūlė, nors ir gali tai padaryti. Viename ją remiančių laikraščių ji pareiškė, kad norėtų, jog būtų surengta jos ir liudytojo akistata. Apie tai yra girdėjęs ir D.Valys. „Akistata yra rengiama, kai yra nesutapimai liudytojų parodymuose, bent jau šiandien pagrindo tokiems veiksmams nematau“, – pabrėžė generalinis prokuroras.

D.Valys sakė nežinantis, ar liudytojo paminėti asmenys, policijos generalinio komisaro pavaduotojai Visvaldas Račkauskas bei Algirdas Stončaitis ir buvęs Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Tomas Ulpis, neteks savo pareigų arba bent bus nušalinti nuo pareigų, kol vyksta ikiteisminis tyrimas. Tai turėtų paaiškėti jo eigoje.

Anksčiau prokurorų nusiskundimų dėl policijos pareigūnų veiksmų tiriant šias rezonansines bylas D.Valys nebuvo gavęs.

 

Kaip jau rašėme, į laidą „Abipus sienos“ kreipėsi D.Kedžio draugas, kuris teigė, jog Policijos departamento pareigūnai apie planuojamas žmogžudystes žinojo dar 2009 m. rugsėjo pradžioje. Žinojo, bet jokių veiksmų užkirsti joms kelią nesiėmė. Apie slaptu policijos informatoriumi tapusį vyrą jie net nesiteikė informuoti prokurorų.

Šio liudytojo teigimu, D.Kedys planavo nužudyti mažiausiai šešis žmones. Pirmosiomis jo aukomis turėjo tapti Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius, buvusi D.Kedžio sugyventinė Laimutė Stankūnaitė bei šios sesuo Violeta Naruševičienė. Verslininkas Andrius Ūsas spalio 5-ąją turėjo tapti įkaitu. D.Kedys jį planavo kankinti ir taip ištraukti „prisipažinimą“ apie trečią pedofilą Aidą.

Vėliau planuota nužudyti ir Kauno „agurkinių“ grupuotės lyderį Saulių Velečką bei Kauno apygardos teismo pirmininką Albertą Milinį. Su „Agurku“ D.Kedys turėjo nesuvęstų sąskaitų, o ant A.Milinio pyko už tai, kad šis padėjo J.Furmanavičiui ir, D.Kedžio bei jo sesers nuomone, trukdė tyrimams.

Liudytojas aiškina, kad informaciją apie A.Milinio tariamą kenkimą jam D.Kedys gaudavo iš N.Venckienės, o ši – iš savo vyro advokato, buvusio policijos pareigūno Aido Venckaus.

Šiuos du asmenis liudytojas įvardija kaip pagrindinius žudynių plano organizatorius ir žmones, formavusius D.Kedžio nuomonę, kad jis šaudys ne žmones, o velnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cepelinas

cepelinas portretas
kas ten per liudytojas ? po dvieju metu atsirado matai geradaris. kur anksciau buvo jisai.isvis cia pasiuntinukas pedofilu ir viskas. tipo du metus tylejo. liudytojas atsirado net chare savo dauno bijo parodyt

Marija

Marija portretas
Nejaugi GER.VALYS PATIKES KAZKOKIU ..isgalvotu planu..tai kazkokia nesamoniu nesamone.. GERB VALY..KODEL JUS NETIKITE DRASIAUS KEDZIO DUKRYTES PARODYMU...kodel privalote patiketi SUGALVOTU-LIUDININKU..PO 48 MENESIU...PO DVIEJU METU..O GAL DAR PO METU ISLIS KITAS LIUDYTOJAS..IR TT

bebras

bebras portretas
Niekas jau seniai netiki ,nei teisesauga, nei naujoms pasakoms ir legendoms, matyt reikia kazkaip issivartyti is sios keblios situacijos ! kazkaip baigti sia byla.Tik nepavyks niekada apdergti nei Neringos Venckienes, nei jos brolio sviesia atminti! Nes tikri lietuviai seniai zino , kas yra kas!!!!!
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių