Dukra L.Stankūnaitei reikalinga tik dėl pinigų? (papildyta)

Pati, savo noru, dukterį tėvui palikusi auginti Laimutė Stankūnaitė visais įmanomais ir neįmanomais būdais dabar bando susigražinti mergaitę, tačiau anot TV3 laidos „Prieš srovę“, vaikas jai reikalingas tik dėl vienos priežasties, kad ji galėtų toliau nevaržomai ir sočiai gyventi.

Pasak Ramintos Steponkevičienės, buvusios kolegės su kuria buvusi Drąsiaus Kedžio sugyventinė lankė kirpėjų kursus, tai, kad L.Stankūnaitė labai norėjo pastoti nuo D.Kedžio, o vėliau, kai sutiko Andrių Ūsą, su juo miegodavo tik dėl pinigų, tarp kirpėjų buvusi vieša paslaptis.

„Ji nieko neslėpė, atvirkščiai visiems gyrėsi“, - pasakojo R.Steponkevičienė.

Moters teigimu, vieną nėštumą prieš tai nutraukusi, tačiau D.Kedžio namuose labai norėjusi likti L.Stankūnaitė, kolegėms iš kirpėjų kursų gyrėsi, jog perkando prezervatyvą, turėdama vienintelį tikslą pastoti ir likti pasiturinčio vyro namuose.

„Gal pradūrė, bet man panos sakė, kad perkando. Ji tuo visiems gyrėsi, nes labai norėjo pastoti ir taip D.Kedį prisirišti prie savęs“, - apie tuomet dar 17-ametės L.Stankūnaitės tikslus pasakojo R.Steponkevičienė.

Vėliau, anot jos, po pažinties su A.Ūsu, jaunos moters gyvenimas pasikeitė - ji pradėjo važinėti apynauju “Mercedes Benz” automobiliu, išėjo iš tėvų namų ir apsigyveno jo išnuomotame bute. Savo kolegėms ji skųsdavosi tik dėl vieno, kad jei reikia miegoti su “tuo Andriumi, sena, stora kiaule”.

Vis dėlto, toks gyvenimas pasak R.Steponkevičienės, L.Stankūnaitei patiko. Ji viešai gyrėsi turinti turtingą rėmėją ir didžiavosi savo padėtimi.

“Manau, kad pardavinėti dukrą pedofilams ją įkalbėjo sesuo. Ji jai turėjo labai didelę įtaką”, - laidos kūrėjams pasakojo moteris.

R.Steponkevičienė prisiminė atvejį, kai L.Stankūnaitė, eilinį kartą paprašiusi sesers, pernai spalio 5 d. nužudytos Violetos Naruševičienės, kažką nupirkti ir išgirdusi atsakymą, jog ji ubagė, amžinai neturi pinigų, apsiverkė. „Kad dėl dukters verktų nemačiau, bet išvadinta ubage apsiverkė“, - kalbėjo kartu su L.Stankūnaite kirpėjų kursus lankiusi moteris.

Pasak dabartinės mergaitės globėjos Neringos Venckienės, L.Stankūnaitė savo dukters atsisakė dar 2008 m. kovą. Nors jau kurį laiką mergaitė gyveno su tėvu, tačiau reguliariai matydavosi ir su motina. Į šiuos sustikimus ją veždavo N.Venckienės ir D.Kedžio tėvas.

Vyras neiškart suprato, ką reiškia L.Stankūnaitės pasakymas: “Pasiimkite mergaitę”. Tik vėliau paaiškėjo, kad pati motina ją atiduoda tėvui. Kovo 19 d. tarp L.Stankūnaitės ir D.Kedžio buvo pasirašyta taikos sutartis, pagal kurią mergaitės gyvenamoji vieta buvo nustatyta su D.Kedžiu.

Kad L.Stankūnaitė pati atsisakė dukters patvirtino ir Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Birutė Daugėlienė. „Pati motina gera valia atidavė vaiką auginti tėvui, taip, kad nekalbėkime apie tai, kas yra aišku. Ji pati priėmė tokį sprendimą“, - teigė ji.

Laidos kūrėjų paklausta, ar mūsų portale išplatintas viešas L.Stankūnaitės laiškas, kuriame ji teigia, jog dukra iš jos buvo atimta tik dėl to, kad ji esą yra neturtinga ir užaugusi darbininkų šeimoje, yra melas, B.Daugėlienė tiesiai šviesiai atsakė: „Ji meluoja“. Ir netrukus pridūrė: „Dėl to, kad vaikas liko gyventi su tėvu, kalta tik ji pati“.

Kova dėl mergaitės prasidėjo tik kai L.Stankūnaitės akiratyje atsirado turtus nešantis “aitvaras” - A.Ūsas. R.Steponkevičienės teigimu, tada buvusi D.Kedžio sugyevntinė pradėjo girtis ne tik turtais, bet ir tuo, kad šis vyras, vienintelis įtariamasis Panevėžio apylinkės teismui perduotoje nagrinėti pedofilijos byloje, ją pažadėjo įdarbinti kažkokioje statybų bendrovėje.

Kad ji galėtų deklaruoti savo pajamas ir teisme įrodyti, kad užsidirba ir gali prižiūrėti bei išlaikyti dukrą.

Tai, kad mergaitė buvo pardavinėjama pedofilams, anot laidos kūrėjų įrodo ir nugirstas L.Stankūnaitės pokalbis su seserimi. Į grožio saloną įlėkusi Laimutė savo seseriai pareiškė, jog jai labai nusibodęs A.Ūsas. Ši liepusi pakentėti, esą jis neša labai didelius pinigus.

Po L.Stankūnaitės išplatinto viešo laiško, laidos kūrėjai pageidavo išklausyti ir antrąją šio analogo neturinčio skandalo pusę - pačią mergaitės motiną. Deja, pasikalbėti su buvusia D.Kedžio sugyventine, kuri savo laiške teigė, jog jai norisi rėkti, kad ją visi išgirstų ir išklausytų, pasikalbėti nepavyko.

Net savo namų durų laidos filmavimo grupei neatvėrę L.Stankūnaitės tėvai, pareiškė, kad jų šios laidos teikiama informacija, netenkina. Nepavyko rasti ir L.Stankūnaitei bei A.Ūsui atsovaujančių advokačių Loretos Kraujutaitienės bei Jelenos Smirnovos.

Pirmoji, matydama, kas skambina į jos biuro duris, laidos “Prieš srovę” žurnalistų neįsileido, o J.Smirnovos, oficialiai nurodytas biuras, pasirodo, yra įkurtas katalikiškam labdaros ir paramos fonfui priklausančiose patalpose, kuriose įsikūrusi Viešoji įstaiga “Kolpingo kolegija”.

Šioje kolegijoje J.Smirnova dėstytojauja ir, kaip paaiškėjo, priima savo klientus.

Beje, šios dvi advokatės vertinamos gana brangiai. Jų paslaugos kainuoja ne tūkstantį ir ne du tūkstančius litų. “Kaip niekur nedirbanti, iš mokesčių mokėtojų pinigų išlaikoma L.Stankūnaitė sugeba pasisamdyti tokias brangias gynėjas?”, - kilo klausimas laidos kūrėjams.

Galbūt atsakymas slypi 2008 - 2009 metais, kai moteris buvo tiesiog pertekusi pinigais? “Pažiūrėkite tų metų jos deklaracijas. Aš negaliu atskleisti ikiteisminio tyrimo medžiagos, bet galėsite palyginti, kiek uždirbau aš, teisėja, ir kokias pajamas yra deklaravusi ji”, - paslapties šydą praskleidė N.Venckienė.

Jau po savaitės, anot laidos kūrėjų, Kėdainių teisme turėtų įvykti pirmas parengiamasis posėdis dėl L.Stankūnaitės pasimatymų su dukra ribojimo. Tačiau, šiam teismo procesui nepritaria, net Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėja B.Daugėlienė.

Jos nuomone, pirma turėtų būti išnagrinėta pedofilijos byla, sudėlioti visi taškai ir tik tada sprendžiama, ar mergaitė gali gyventi su motina, kuri pati yra jos atsisakiusi. “Tik teismas vykdo teisingumą ir tik jis gali pasakyti, ar ten tiktai nieko nebuvo”, - sakė B.Daugėlienė.

Jos teigimu, ji iki šiol abejoja, ar A.Ūsas galėjo tvirkinti mergaitę be jos motinos žinios, todėl abejoja, ar dabar, kai dar viskas yra nežinomybėje, galima dukrą atiduoti motinai.

“Mergaitė pati išėjo į gatvę, pati A.Ūsui prisistatė, pati į viešbutį “Baltosios burės” nuvažiavo”, - motinos kalte nei kiek neabejoja D.Kedžio teta Audronė Skučienė.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių