Dujinių pistoletų ir senų ginklų savininkai privalo juos registruoti

Per šiuos metus dujinių pistoletų ir senovinių ginklų savininkai privalo juos registruoti teritorinėje policijos įstaigoje.

Iki kitų metų sausio 1-osios policijoje privaloma registruoti dujinius pistoletus (revolverius), senovinius ginklus bei jų kopijas, taip pat nedidelės galios (2,5 J - 7,5 J) šaunamuosius ginklus, kurie įgyti iki 2011 metų kovo 1 dienos, pranešė Policijos departamentas.

Tokių ginklų savininkai turi kreiptis į policijos įstaigą, kurios teritorijoje gyvena, bei gauti neterminuotą leidimą įsigyti laikyti (nešiotis) ginklus.

Už neterminuotą leidimą įsigyti, laikyti (nešiotis) ginklus imama 50 litų valstybės rinkliava, ją galima sumokėti vietoje.

Anot pranešimo, ginklai į teritorines policijos įstaigas turi būti gabenami neužtaisyti, įdėti į dėklą ar kitą tam tinkamą daiktą, dėtuvė turi būti išimta iš ginklo, šaudmenys išimti iš dėtuvės, būgnelio ir vamzdžio.

Asmenims, kurie po 2013 metų gruodžio 31 dienos, neturėdami policijos leidimo, disponuos dujiniu pistoletu (revolveriu), nedidelės galios (2,5 – 7,5 J) šaunamuoju ginklu, senoviniu ginklu ar jo kopija, bus taikoma baudžiamoji atsakomybė.


Šiame straipsnyje: ginklaipistoletaišautuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

leo

leo portretas
aš nuvykau į nuovadą teritorijos kurioj gyvenu, tai policininkai kraipė galvas ir išsigynė, kad jie jokių leidimų neišduoda.Sakė kreiptis į ginklų licenciavimų skyrių esantį Kaune, Chemijos 4b. Galima buvo aiškiai ir suprantamai šioje publikacijoj apie tai ir parašyti, o ne rašyti apie debesis ir vėjus...

kaunietis

kaunietis portretas
paprasciausiai jiesko durniu o neduok Dieve kas atsitiktu bus suverciama kalte zmogui uz /nelegalu/ ginklo laikyma nors jis buvo igytas laisvai .Jau aukstai sedintys greit bijos netik duinio bet ir savo seselio matosi sazine nesvari.?

Hurgis

Hurgis portretas
Na, gal ir reikia juos suregistruoyi. Bet nustebino kitas dalykas. Dujinį revolverį įsigijau prieš 11 metų legaliai ir teisėtai. Niekaip nesuprantu, kodėl dabar turiu būti apmokestintas 50 Lt. Tai, kaip kokia bauda? Suprasčiau 5 Lt . rinkliavą už įregistarvimo įforminimą. Kitaip kaip eiliniu plėšikavimu to pavadinti negaliu. Juk policija turėtų ginti nuo plėšikavimo, o ne plėšikauti pati.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių