Du Telšių verslininkai kaltinami finansiniais nusikaltimais

Plastikiniais langais ir šarvuotomis durimis prekiaujančios bei statybos darbus atliekančios bendrovės vadovui pareikšti kaltinimai dėl darbuotojams išmokėtų daugiau nei 47 tūkstančių litų neoficialių atlyginimų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pranešė, kad Telšių apskrities skyriuje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame Mažeikiuose veikiančios uždarosios akcinės bendrovės direktorius  kaltinamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimu.

FNTT Telšių apskrities skyriaus pareigūnai išaiškino, kad Mažeikiuose veikiančioje bendrovėje nuo 2005 m. liepos mėn. iki 2007 m. gruodžio mėn. bendrovės vadybininkui ir dar keliems darbuotojams darbo užmokestis buvo mokamas iš bendrovės buhalterinėje apskaitoje nefiksuotų lėšų. Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad neoficialų atlyginimą sau mokėjo ir bendrovės direktorius.

Ikiteisminio tyrimo metu atskleista, kad išmokėti 47 122 litai neapskaityto darbo užmokesčio, o į valstybės biudžetą nepervesta daugiau nei 42 tūkstančiai litų mokesčių.

Be to, nustatyta, kad Mažeikių verslininkas ne tik nemokėjo mokesčių, bet ir nedeklaravo išmokų Telšių apskrities VMI teikiamose deklaracijose.

Tai jau antrasis šių metų spalio mėnesį FNTT Telšių apskrities skyriuje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame bendrovės vadovui pareikšti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo mokant neoficialius atlyginimus. Mėnesio pradžioje Telšių apylinkės prokuratūra kreipėsi į teisėją dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu. Atlikto ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad Rietave veikiančios transporto paslaugas teikiančios bendrovės vadovas G. Š. neoficialiai bendrovės vairuotojams išmokėjo daugiau nei 43 tūkstančių litų atlyginimo. Ikiteisminio tyrimo metu G. Š. valstybei padarytą žalą atlygino ir sumokėjo daugiau nei 37 tūkstančių litų mokesčių.

Abi baudžiamosios bylos perduotos Mažeikių ir Plungės rajonų apylinkių teismams.


Šiame straipsnyje: teismasfinansai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių