Du širvintiškiai bus teisiami dėl 84 žmonių užkrėtimo trichinelėmis

Širvintų rajono apylinkės prokuratūra baigė tirti ir nagrinėti teismui perdavė žmogaus sveikatai ir gyvybei pavojingos užkrėstos šernienos maisto produktų pagaminimu ir realizavimu įtariamų širvintiškių J.J. ir M.A. baudžiamąją bylą.

Pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, atlikus tyrimą nustatyta, kad J.J. nuo 2009-ųjų sausio 1-osios iki birželio į Širvintų rajone esantį mėsos perdirbimo cechą priėmė iš medžiotojų 13 šernų skerdenas ir jas už atlygį perdirbo į maisto produktus. Į Valstybinę veterinarijos tarnybą dėl veterinarinio patvirtinimo ir registravimo šiai veiklai nesikreipė, leidimo saugiai užsiimti laukinių gyvūnų mėsos perdirbimu neturėjo. Priėmus žvėrieną, J.J. nurodė M.A. ištirti mėsą bendrovėje esančiais prietaisais.

M.A. įtariamas netinkamai atlikęs tyrimą kompresoriniu metodu ir nenustatęs, kad šerniena užkrėsta.

Per ikiteisminį tyrimą išaiškinta, kad mėsos perdirbimo ceche buvo pagaminta apie 40 kilogramų kenksmingų sveikatai ir gyvybei rūkytų dešrų, užkrėstų trichinelėmis. Teismo medicinos specialisto išvados parodė, kad žmonės, valgę šernienos dešrą susirgo pavojinga liga - trichinelioze. Nukentėjusiais byloje pripažinti 84 asmenys.  

Anksčiau neteisti J.J. ir M.A. įtariami neteisėtai vertęsi ūkine, komercine veikla, pagaminę ir realizavę kenksmingus žmogaus sveikatai ir gyvybei produktus, pažeidę kovos su užkrečiamomis ligomis taisykles ir dėl neatsargumo nesunkiai susargdinę žmones.  
Baudžiamąją bylą, kurioje, pasak prokuratūros, yra pakankamai duomenų pagrindžiančių kaltinimus, nagrinės Širvintų rajono apylinkės teismas.

Tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Ukmergės, Kėdainių, Kauno, Vilniaus, Jonavos ir Zarasų rajonų policijos komisariatais.


Šiame straipsnyje: šernasšernienatrichineliozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių