Du gruzinai į Lietuvą pateko perlipę tvorą

Du gruzinai nelegalai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai bandė patekti Medininkų kontrolės punkto prieigose - jie perlipo Lietuvos pusėje įrengtą apsauginę tvorą.

Antradienio naktį Medininkų punkte budėję Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai per vaizdo stebėjimo sistemą pamatė du įtartinus asmenis. VSAT pareigūnai juos užfiksavo Vilniaus rajono Kiemėnų kaimo prieigose, beveik už kilometro nuo Medininkų punkto teritorijos. Į abi puses nuo punkto veikia stebėjimo sistema, skirta kontroliuoti jo prieigas.

Pasak VSAT pranešimo, perėję šioje vietoje mišku einančią sieną du asmenys atsidūrė prie Lietuvos pusėje įrengtos dviejų metrų aukščio tvoros. Per kameras stebimi pasieniečių jie itin greitai ja užsiropštė iki viršaus. Po kelių akimirkų pažeidėjai nušoko ant žemės ir tamsoje nėrė į Lietuvos gilumą.

Informaciją apie pažeidimą jau buvo gavę arčiausiai buvę Padvarionių užkardos pėstieji patruliai. Miške kiek pasekę dviejų asmenų pėdsakais jie netrukus prisivijo du vyrus. Sulaikomi šie nesipriešino. Paaiškėjo, kad neteisėtai į Lietuvą bandė patekti savo šalies pasus turėję 22-ejų ir 26-erių Gruzijos piliečiai. Jų pasuose nebuvo Šengeno vizų.

Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: pasienisGruzijapasieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių