Draudimų nepaisęs vairuotojas keliaus už grotų

Vairuotojas iš Kupiškio beveik pustrečių metų turės praleisti už grotų, nes nesilaikė įpareigojimo nevairuoti automobilio.

Neblaivaus vairuotojo prieš ketverius metus vasarą partrenkta ir sužalota moteris žinojo, kad eismo įvykio kaltininkas nubaustas ir neteko teisės vairuoti, ir stebėdavosi matydama jį prie automobilių "Renault Laguna", "Audi A8" ir "Volkswagen Golf" vairo prie Kupiškio marių, centre prie bažnyčios, prie gelbėjimosi stoties ir kitose vietose. 

Apie tai sužinojus teisėsaugai, 26-erių kupiškėnas R.S už vengimą atlikti teismo paskirtą su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę ir įpareigojimų nevykdymą buvo nubaustas 25 parų areštu, pridėta ankstesnė lygtinė dvejų metų keturių mėnesių bausmė už saugaus eismo taisyklių pažeidimą ir skirta galutinė dvejų metų penkių mėnesių 15 dienų laisvės atėmimo bausmė.

Nuteistasis nuosprendį apskundė Panevėžio apygardos teismui.

Panevėžio apygardos teismas pritarė Panevėžio apygardos prokuratūros Apeliacinio skyriaus vyriausiosios prokurorės Jolantos Činčikienės siūlymui ir pripažino pagrįstu pirmosios instancijos teismo priimtą nuosprendį bei atmetė nuteistojo apeliacinį skundą.

Pasak prokuratūros pranešimo, teisėjų kolegija konstatavo, kad apylinkės teismo paskirtoji galutinė subendrinta bausmė nėra aiškiai per griežta, ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo priimtą nuosprendį.

Pasak prokurorės, kai nuteistajam nuosprendžiu paskiriama bausmė ir jos paskirtį padedanti užtikrinti baudžiamojo poveikio priemonė - teisės vairuoti uždraudimas, siekiama sulaikyti asmenį nuo nusikalstamų veikų padarymo, taip pat jį nubausti, atimti ar apriboti galimybę daryti naujas nusikalstamas veikas, paveikti, kad nuteistasis laikytųsi įstatymų ir vėl nenusikalstų, t.y. užtikrinti teisingumo principo įgyvendinimą.

J.Činčikienės teigimu, svarbu atsižvelgti į tai, kad nusikalstama veika šiurkščiai pažeidžia kitų žmonių teises ir laisves, svarbiausias teisės ginamas vertybes, todėl ne mažiau svarbus šia prasme yra ir nuo nusikaltimo nukentėjusių asmenų teisėtų interesų suvokimas, siekis juos saugoti ir ginti baudžiamajame įstatyme įtvirtintomis priemonėmis.

Įstatymas už vengimą atlikti teismo skirtą su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę arba baudžiamojo poveikio priemonę numato baudą arba areštą. Už Kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimą neblaiviam vairuotojui, sužalojusiam žmogų, numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo dvejų iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: girtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

REIK KAIP ISLAMO ĮSTATYMŲ

REIK KAIP ISLAMO ĮSTATYMŲ portretas
KAIP JIS DAR GALI BE SĄŽINĖS SKŪSTI SPRENDIMĄ? DAR PER ŠVELNI BAUSMĖ BESMEGENIUI, SODINTI KAIP JAV 10 METŲ. O AŠ NELAUKČIAU KOL KITĄ VAIKĄ UŽMUŠ AR SUŽALOS PATĮ JĮ PERVAŽIUOČIAU PO TRUPUTĮ, KAD PAJAUSTŲ KĄ REIŠKIA. MUSULMONŲ ĮSTATYMAI KAIP IRANE GERI, TIKRAI DAUG KAS PRITARĖ, KAI BUVO STRAIPSNIS DĖL AKIŲ IŠDEGINIMO RŪGŠTIMI MOTERIAI, TEISMAS LEIDO, KAD NUKENTĖJUSI NUSIKALTĖLIUI GALI ĮPILTI Į AKIS RŪGŠTIES PO 10 LAŠŲ. ČIA TĄ PATĮ TOKIEMS DARYTI, BAMPERIAIS PADAUŽYTI IR PERVAŽIUOTI.

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Nesilaiko, gavo didesne bausme... Ar pasimokys???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių