Draudimo neturėjęs vairuotojas pareigūnams siūlė kyšį

Pasienyje su Rusija sustabdytas vairuotojas Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir policijos pareigūnams siūlė 100 litų kyšį, kad nebūtų tikrinami jo dokumentai.

Trečiadienį Kudirkos Naumiesčio miestelio ribose pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį „Renault Espace“, kurį vairavo 26-erių Kybartų miestelio gyventojas. Paprašytas pateikti automobilio dokumentus, jis atsisakė tai padaryti. Tokio poelgio priežastis paaiškėjo vėliau - kybartiškio turėtas privalomojo automobilio civilinės atsakomybės draudimas buvo negaliojantis.

Vairuotojas buvo įspėtas, kad jei nevykdys nurodymų, pareigūnai jį sulaikys. Tuomet kybartiškis pasienietei ir policininkui pasiūlė „susitarti“. Kad nebūtų tikrinami dokumentai, vairuotojas išsitraukęs 100 litų kupiūrą ją pareigūnams siūlė paimti.

Kybartiškis buvo sulaikytas ir nugabentas į Kudirkos Naumiesčio užkardą. Čia jis prieštaravo, kad būtų atlikta jo paties ir turimų daiktų apžiūra. Vyras pradėjo priešintis pasieniečiams, todėl buvo tramdomas jėga - pareigūnai jį surakino antrankiais ir uždarė į laikino sulaikymo kamerą. Patikrinus kybartiškį ir jo daiktus, nieko draudžiamo neaptikta.

Dėl pareigūno teisėto nurodymo nevykdymo Kudirkos Naumiesčio pasieniečiai vairuotojui pradėjo administracinę bylą. Ją nagrinės Šakių rajono apylinkės teismas. Už tai kybartiškiui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Be to, Šakių policijoje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasieniečiai kybartiškį perdavė į Kudirkos Naumiesčio užkardą atvykusiems Šakių kriminalinės policijos pareigūnams.

 


Šiame straipsnyje: pasieniskyšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių