D.Kedžio šalininko smūgis D.Valiui, V.Telyčėnui ir A.Valantinui

Girdėdamas apie Laimutės Stankūnaitės nesiliaujančius skundus dėl tariamos Neringos Venckienės netinkamos mergaitės priežiūros, vilnietis Vitalijus Keršis nusprendė pasekti jos pėdomis – jis parašė skundus generaliniam prokurorui Dariui Valiui, Policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui bei Teisėjų etikos ir drausmės komisijai.

D.Valio, teismus prieš Kauno policiją dėl Drąsiaus Kedžio dukters sutrukdymo išvežti ją į susitikimą su L.Stankūnaite neseniai laimėjęs, vilnietis prašo pradėti ikiteisminį tyrimą ir atsakyti į aštuonis jam rūpimus klausimus.

V.Keršis norėtų iš generalinio prokuroro išgirsti atsakymą, kas leido buvusiai D.Kedžio sugyventinei susipažinti su pedofilijos bylos, kurioje įtarimai pareikšti vieninteliam Andriui Ūsui, medžiaga, nors ji šioje byloje yra tik liudytoja.

Kad L.Stankūnaitė yra susipažinusi su pedofilijos byla, ji prasitarė pati, po savo garsiosios Policijos departamento patalpose surenktos spaudos konferencijos, kalbėdama su vienos televizijos žurnalistu. „Nuo kada liudytojams yra suteikiama galimybė susipažinti su bylos medžiaga? Bylą jai davęs skaityti asmuo turėtų būti nubaustas“, - įsitikinęs V.Keršis.

Vyras taip pat norėtų sužinoti, kodėl minėtoje spaudos konferencijoje L.Stankūnaitė melavo ir šmeižė niekuo nekaltus žmones, kaip ji, vos per du metus sugebėjo įgyti aukštąjį išsilavinimą, nors nėra laikiusi net valstybinių egzaminų, nuo kada pažymas apie sąlygas vaikui  augti išdavinėja policijos pareigūnai (tai L.Stankūnaitė taip pat tvirtino savo interviu – red.past.), o ne tuo rūpintis turinčios Vaiko teisių apsaugos tarnybos?

„Taip pat noriu, kad generalinis prokuroras pavestų ištirti ir atsakytų į klausimą, kas ir kokiu tikslu slopina vadinamąją pedofilijos bylą - VSD, teismai, policijos departamentas? Kas iš šių institucijų organizuoja ir rašo šmeižikiškus komentarus interneto svvetainėse? Kas ir kokiu tikslu bando visuomenei įrodyti, kad pedofilų klanas Lietuvoje neegzistuoja? Kur dingo trečiasis pedofilija įtariamas Aidas ar Aidis ir kodėl prokuratūra visuomenei pateikia klaidinančią ir bylos medžiagai prieštaraujančią informaciją, pavyzdžiui, kaip teigė Raimondas Petrauskas, kad ant šalia D.Kedžio kūno rasto ginklo buvo jo DNR pėdsakai?“, - D.Valiui adresuotame rašte klausia V.Keršis.

V.Telyčėnui adresuotame skunde vilnietis prašo išsiaiškinti nemalonų faktą su kuriuo teko susidurti D.Kedžio dukters saugotojams šių metų spalio 10 d. Mergaitę ir prie namų, ir prie vaikų darželio saugantys žmonės, tądien apie 11.45 val. pastebėjo, kad vienas iš Kriminalinės policijos biuro pareigūnų mergaitę filmavo ar fotografavo savo mobiliuoju telefonu. „Kokiu tikslu tai buvo daroma ir kur buvo panaudota ši medžiaga? Prašau išsiaiškinti šį pareigūną ir įvertinti jo veiksmus“, - prašoma Generalinio policijos komisaro.

Trečią savo skundą V.Keršis adresavo Teisėjų etikos ir drausmės komisijai. Jame prašoma iškelti drausmės bylą buvusiam generaliniam prokurorui, dabar Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėjui Algimantui Valantinui.

Pasak aktyvaus D.Kedžio dukters gynėjo, šis teisėjas TV3 laidoje „Kodėl?“ buvo nufilmuotas duodantis interviu apsivilkęs teisėjo mantija, o su jį kalbinusia žurnaliste elgėsi itin arogantiškai ir išdidžiai bei akivaizdžiai žemino pašnekovą. Tokiu savo elgesiu, V.Keršio nuomone, A.Valantinas pažeidė teisėjo etiką ir jam privalo būti iškelta drausmės byla.

„Jei Teisėjų etikos ir drausmės komisijai užkliuvo tai, kad vienos televizijos žurnalistai vaikėsi po teismo pastatą N.Venckienę ir buvo pripažinta, kad filmuodamasi su teisėjos mantija, ji nusižengė etikai, tai kuo geresnis A.Valantinas? Tuo labiau, kad N.Venckienė net neatsakinėjo į klausimus, o A.Valantinas šiame pokalbyje pasirodė kaip niekada arogantiškas“, - portalui 1diena.lt kalbėjo V.Keršis.

Šiuos tris skundus vilnietis parašė ir įteikė savo vardu, tačiau anot jo, planuojama, jog analogiškus raštus netrukus surašys ir kiti D.Kedžio dukters likimui neabejingi žmonės.

„Užtenka mums tylėti, kiek galima draibstytis purvais ir pataikauti tik vienai pusei, nežinia nuo ko saugomai L.Stankūnaitei“, - teisėsaugos darbu nepasitenkinimą reiškia V.Keršis.

Pirmadienį jis savo vardu įteikė ir ketvirtąjį skundą – Kauno kelių policijos komisariato, kuriame pirmadieniais ir ketvirtadieniais vyksta D.Kedžio dukters susitikimai su motina, vadovui. Jame skundžiamasi policijos pareigūnų elgesiu su mergaitę atlydinčiais žmonėmis – žmonės net neįleidžiami į tualetą, kiekvieną kartą prieš susitikimą  ant jo durų atsiranda užrašas: „Laikinai nedirba“.

Į šį skundą buvo reaguota žaibiškai. Tiesa, ne taip, kaip tikėjosi D.Kedžio dukrą atlydėję žmonės. Dar nepasibaigus mergaitės susitikimui su L.Stankūnaite, jiems buvo pagrasinta, kad jie net nebus įleidžiami į pastato vidų.

„Policijos komisariatas yra vieša vieta. Kas pareigūnams, išlaikomiems iš mokesčių mokėtojų lėšų, davė teisę taip grubiai elgtis su žmonėmis“, - nesupranta nuo gegužės mėnesio D.Kedžio dukrą į visus pasimatymus su motina lydintys ir Klonio gatvėje nuolat budintys žmonės.    


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėKeršis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių