D.Kedžio šalininkai reikalauja skubaus E.Žiobienės atstatydinimo

Penktadienį nemažas būrys Drąsiaus Kedžio šalininkų ir keli Tautos ateities forumo (TAF) atstovai prie Seimo reikalavo skubaus Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės atstatydinimo.

„Lietuva su Žiobienėmis, Lietuva be ateities“, „Žiobiene, daiktai tavo sukrauti. Eik lauk!“, „Pedofilija nebaudžiama Lietuvoje ir Tailande“, „Atsibusk, šiandien Kedys, rytoj tu“, „E.Žiobiene, vaiko teisės tau svetimos“, - skelbė plakatai piketuotojų rankose.

Šiam piketui leidimas nebuvo gautas, todėl, kad nepažeistų įstatymų, D.Kedžio šalininkai ir jų reikalavimus palaikantys TAF atstovai susiskirstė atskiromis grupelėmis, kuriose nebuvo daugiau kaip devyni žmonės.

Nors iki pat piketo pradžios nebuvo aišku, ar protestuotojų atstovus dėl užimtumo galės priimti Seimo pirmininkė Irena Degutienė, praėjus valandai nuo piketo pradžios buvo gautas pranešimas, kad I.Degutienė sutinka trumpai susitikti ir pakalbėti su trim pačių piketuotojų deleguotais atstovais.

Būtent I.Degutienei yra adresuoti visą vasarą po peticija dėl skubaus E.Žiobienės atstatydinimo rinkti Lietuvos piliečių parašai.

Kaip portalui 1diena.lt sakė šios peticijos iniciatorius vilnietis Marius Kuprevičius, parašai dėl Vaiko teisių apsaugos kontrolierės atstatydinimo buvo pradėti rinkti birželio 7 d. Juos rinko ne tik badautojai prie Generalinės prokuratūros ar D.Kedžio dukters saugotojai Garliavoje, bet ir išeivijos lietuviai visame pasaulyje.

Kiek parašų surinkta iš viso, M.Kuprevičius pasakyti negalėjo. „I.Degutienei paštu buvo išsiųsta apie 40 tūkst. gyventojų parašų. Kiek žinau, užsienyje juos rinkę lietuviai parašus siuntė atskirai, todėl jų turėtų būti tikrai nemažai“, - sakė M.Kuprevičius.

Dar apie 750 žmonių, manančių, kad E.Žiobienė negali užimti savo pareigų, parašus I.Degutienei tikimasi įteikti penktadienį. Apie pusė šių parašų per mažiau nei savaitę surinkti, kad galima savo valią išreikšti ir internete. Šios peticijos internete ( www.peticijos.lt /visos/3647) galiojimas pratęsiamas iki spalio pabaigos.

„Mes siuntėme Seimo pirmininkei žmonių parašus ir siųsime toliau. Tegul ji pamato, kad žmonės nepasitiki jos parinkta Vaiko teisių apsaugos kontroliere, visiškai nesusitvarkančia su savo pareigomis“, - pikete kalbėjo Anglijos lietuvių bendruomenės atstovė Agnė Gredeckaitė.

Į D.Kedžio šalininkų nemalonę Vaiko teisių apsaugos kontrolierė pateko ne tik dėl savo neveiklumo sprendžiant su D.Kedžio dukra susijusios problemas. Labiausiai žmones užpykdė E.Žiobienės pasisakymas vienoje televizijos laidoje, kai Vaiko teisių apsaugos kontrolierė viešai pareiškė, kad vaikui net ir blogiausia motina yra geriau už geriausią globėją.

Be to, D.Kedžio šalininkams nepatiko E.Žiobienės vieši raginimai kuo greičiau atiduoti mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei, nors, vėliau aukštesnis teismas panaikino, šį Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą kaip nepagrįstą.

Vėliau Vaiko teisių apsaugos kontrolierė bandė teisintis, jog ji kaip teisininkė negalėjo kitaip elgtis ir prisipažino, jog nežinanti nei kokia motina yra L.Stankūnaitė, nei, ar mergaitė yra saugi ir aprūpinta savo globėjos Neringos Venckienės namuose, D.Kedžio šalininkų toks pasiteisinimas neįtikino. Jų nuomone, toks žmogus negali būti atsakingas už visų Lietuvos vaikų likimą.

Pikete dalyvavo ir nepriklausomas fotografas iš Didžiosios Britanijos Rayus Tangas. Kauno pedofilijos byla ypač besidominintis žurnalistams apie šį piketą žada informuoti populiarių Didžiosios Britanijos leidinių puslapiuose, tarp jų ir ir laikraštyje ,,The Independent‘‘.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių