D.Kedžio radimo vietoje iškilo didinga angelo skulptūra

Drąsiaus Kedžio radimo vietoje Šlienavoje, Kauno marių pakrantėje pastatyta didinga balto angelo skulptūra. „Palaiminti persekiojami dėl teisumo. Jų yra Dangaus karalystė“, - užrašyta prie angelo pritvirtintoje lentelėje.

Ši skulptūra, kartu su iš akmenų sumūrytu pamatu siekianti apie 2,5 metro aukščio, yra panevėžiečio menininko pagarba keistomis aplinkybėmis mirusiam D.Kedžiui bei dovana jo kovą tęsiantiems artimiesiems ir šalininkams.

Šią skulptūrą planuota pastatyti rugsėjo 4-ąją, per D.Kedžio gimtadienį, tačiau tai padaryti nebuvo suspėta. Tačiau savaitę prieš vyro gimtadienį, vietoje, kur balandžio 17 d. rastas negyvas D.Kedys buvo pastatyta medinė moters sudėjusios rankas maldai skulptūra. Ją išdrožė ir pastatė kauniečiai.

Neaiškiomis aplinkybėmis mirusio vyro kūno radimo vieta yra nuolat prižiūrima, čia nevysta gėlės, nuolat dega žvakutės. Šioje vietoje jau pastatytas ir ne vienas kryžius. Šią vietą nuolat aplanko ir Šlienavos gyventojai, ir kauniečiai, ir atvykstantys iš kitų Lietuvos miestų.

Kedžių ir Venckų namus nuo gegužės vidurio saugantys D.Kedžio šalininkai antradienį aplankę Šlienavą, užsuko ir į netoliese esančius buvusios karinės bazės požemius, kuriuose, kaip įtaria D.Kedžio artimieji, paskutinėmis savo gyvenimo dienomis buvo kalinamas ir kankinamas vyras.

Šią vietą D.Kedžio giminėms nurodė ekstrasensė iš Vilniaus. Apgriuvusioje karinėje bazėje apsilankę vyro artimieji rado įdomių daiktų, kurie perduoti tirti ekspertams. Antradienį, pasikapstę rūsio kampe suverstoje smėlio krūvoje, D.Kedžio šalininkai taip pat šį tą surado.

„Radome kažką panašaus į sąsagą, kuriomis surakinami tramdomieji marškiniai. Ant jos matosi kažkas panašaus į kraujo krešulį. Šią sąsagą atidavėme D.Kedžio artimiesiems, kad jie perduotų ekspertams tirti. Kol atsakymo nėra, suprantama, negalime nei teigti, nei neigti, kad šis daiktas yra kažkuo susijęs su byla“, - portalui 1diena.lt sakė vienas iš rūsyje buvusių vyrų.

DNR atsakymo nuo šiame požemyje rastų daiktų su nekantrumu laukia ir D.Kedžio artimieji. Jei DNR tyrimai patvirtintų, kad ant rastų daiktų aptikti kraujo pėdsakai tikrai yra D.Kedžio, byla, jų nuomone, turėtų pasisukti visiškai kita linkme.

Trečiadienį Panevėžio apygardos teisme bus nagrinėjami Neringos ir Aido Venckų skundai dėl įtarimų pareiškimo buvusiai D.Kedžio sugyventinei Laimutei Stankūnaitei. Kartu su D.Kedžio dukrelės globėjais į Panevėžį vyks ir būrelis visuomeninio judėjimo „Drąsiaus kelias“ narių.

Prie teismo rūmų jie planuoja surengti Venckus palaikantį piketą.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių