D.Kedžio pomirtiniai sužalojimai sudomino ir prokurorus

Generalinė prokuratūra nori iš ekspertų konkretaus atsakymo – kaip ant D.Kedžio kūno galėjo atsirasti pomirtiniai sužalojimai ir koks jų pobūdis.

Prokurorai kreipėsi į Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistus, prašydama patikslinti D. Kedžio mirties priežasties išvadas. Kaip teigiama prokuratūro pranešime spaudai, susipažinus su liepos 14 d. gautomis išvadomis, prokurorams kilo papildomų klausimų, susijusių su pomirtinių sužalojimų atsiradimu.

Nors Generalinė prokuratūra pabrėžia, kad prokurorams nekyla abejonių dėl Lietuvos teismo medicinos specialistų pateiktų išvadų patikimumo ir pagrįstumo, tačiau jie norėtų sulaukti atsakymo apie pomirtinių sužalojimų pobūdį ir paaiškinimų, kaip jie galėjo atsirasti.

Prokuratūra žada, kad gavus ekspertų atsakymus, apie tai bus informuota ir visuomenė.

Trečiadienį gavęs Teismo medicinos ekspertų išvadas, generalinis prokuroras Dalius Valys surengė spaudos konferenciją. Joje buvo pranešta, kad D.Kedys mirė uždusęs, užkimšus kvėpavimo takus svetimkūniais – žolės lapu ir skrandžio turiniu.

Jo teigimu, ant D.Kedžio lavono rasti nedideli linijiniai nubrozdinimai, dešiniame rieše, veide, kaktoje ir nedidelė kraujosrūva dešiniame paaukyje, jo mirčiai įtakos neturėjo. „Šie sužalojimai padaryti po mirties“, - teigė jis. Portalo 1diena.lt paklaustas, iš kur tokie sužalojimai galėjo atsirasti po mirties, D.Valys patikslino, jog sužalojimai atsirado jam mirštant. Esą tokią išvadą ekspertai daro todėl, kad lavono apžiūros įvykio vietoje metu jokių sužalojimų nebuvo pastebėta, be to nebuvo ir jokios priešmirtinės reakcijos sužalotuose audiniuose.

D.Valiui D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė yra atsiuntusi pomirtines D.Kedžio nuotraukas, jas jam rodė ir praėjusį ketvirtadienį prie Generalinės prokuratūros piketavę ir šluotą įteikę D.Kedžio šalininkai. Portalui 1diena.lt paklausus, ar šios nuotraukos jam yra panašios į žmogaus, ant kurio jokių kūno sužalojimų nerasta, D.Valys nusprendė klausimą ignoruoti ir į jį neatsakė.

Šie „pomirtiniai sužalojimai“ sukėlė didelį pasipiktinimą ir visuomenėje. D.Kedžio pomirtines nuotraukas matę žmonės netiki, kad jis taip susižalojo mirdamas. Jų nuomone, vyras buvo smarkiai sumuštas. Tą patį teigia ir D.Kedžio artimieji bei jo šalininkai, kurie ketvirtadienį Kaune surenguose piketuose rodė pro šalį einantiems žmonėms šias nuotraukas ir visų klausė, ar taip gali atrodyti lavonas, ant kurio jokių smurto žymių neaptikta.

Ekspertų teigimu, D.Kedys prieš mirtį buvo visiškai girtas, taip pat jo organizme rasta įvairių raminamųjų ir migdomųjų vaistų. Teigiama, kad šiuos receptinius vaistus vyras vartojo apie 10 mėnesių.


Šiame straipsnyje: KedysValys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių