D.Kedžio palaikų tyrimą „patikrins“ užsienio ekspertai

Valstybinė Teismo medicinos tarnyba, pritarus generalinei prokuratūrai, dėl Drąsiaus Kedžio plaikų tyrimo kreipėsi konsultacijų į užsienio ir šalies specialistus.

Lietuviams atlikti tyrimą turėtų padėti Kopenhagos universiteto Teismo medicinos institutas (Danija), Berno universiteto teismo medicinos institutas (Šveicarija), Miuncheno universiteto teismo medicinos institutas (Vokietija) ir į Vilniaus universitetinė ligoninė.

"Tikimasi, kad užsienio specialistų konsultacijos padės ne tik priimti kuo tikslesnius sprendimus, bet ir nustatys, ar D.Kedžio palaikų tyrimas Lietuvoje buvo atliktas tinkamai", - skelbiama prokuratūros pranešime.

Atliekant D.Kedžio lavono tyrimą buvo panaudotos pačios naujausios technologijos.

Siekiant užtikrinti kuo objektyvesnį ir tikslesnį ištyrimą, radiologinių tyrimų medžiaga bus perduota Danijos ir Šveicarijos virtopsijos specialistams, o tyrimo metu paimto D.Kedžio plaukų mėginio toksikologinis tyrimas patikėtas Vokietijos ekspertams.

Į minėtų užsienio institucijų specialistų išvadas ir tyrimų rezultatus bus atsižvelgta surašant galutinę D.Kedžio palaikų tyrimo išvadą. Taip pat tikimasi, kad didžiulę patirtį turintys užsienio tyrėjai nešališkai įvertins Lietuvos ekspertų atliktą tyrimą ir nustatys, ar tiriant D.Kedžio palaikus, viskas buvo atlikta metodologiškai tiksliai ir teisingai.

Laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas tikisi, kad papildomi kompetentingų užsienio specialistų atlikti tyrimai padės pasiekti maksimaliai tikslių rezultatų tiriant šią rezonansinę bylą, padidins visuomenės pasitikėjimą teisėsauga ir išsklaidys bet kokias abejones ir spekuliacijas šiuo klausimu.


Šiame straipsnyje: Kedysekspertizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių