D.Kedžio mirtį iki šiol tebegaubia paslaptis

Nors nuo Drąsiaus Kedžio mirties praėjo jau beveik du mėnesiai, oficialių išvadų dėl ko galėjo mirti vyras iki šiol nėra.

„Išvadų dar nėra, kai turėsime oficialius dokumentus, tada ir galėsime komentuoti“, - pirmadienį teigė tuomet dar Generalinei prokuratūrai vadovavęs Raimondas Petrauskas.

Galutinių duomenų apie D.Kedžio mirtį iki šiol neturi ir vyro artimieji. „Iš prokurorų nesame gavę jokių žinių. Žinome tik tiek, ką žino visi, kažkokios ekspertizės buvo išvežtos į užsienį, bet ką jie ten išvežė mūsų niekas neinformavo“, - dienraščiui sakė D.Kedžio dukters globėjos Neringos Venckienės vyras Aidas Venckus.

Kada šios išvados bus ir kodėl jos taip ilgai nepateikiamos, R.Petrauskas atsakyti negalėjo. „Noriu tikėti, kad greitai“, - kalbėjo jis.

D.Kedžio kūnas buvo rastas balandžio 17 d. netoli Kauno marių Šlienavoje. Keturias paras apie jį rastą kūną artimiesiems nebuvo pranešta. Palaikus atpažino patys D.Kedžio artimieji, jos pusseserės Sonatos Žukauskienės paraginti patikrinti morgus.

Tik tada pareigūnai susigriebė detaliai apžiūrėti įvykio vietą, o Teismo medicinos instituto Vilniuje ekspertai, tie patys, kurie pirmadienį tyrė ir, kaip teigiama, nuskendusio Andriaus Ūso kūną, pranešė, kad D.Kedys mirė užspringęs savo skrandžio turiniu. Tiesa, prieš tai nemažai išgėręs – jo kraujyje rastos net 3,7 promilės alkoholio.

Šalia lavono gulėjo nenugertas degtinės butelis ir iš dujinio į kovinį perduotas pistoletas, iš kurio, kaip pranešė prokurorai spalio 5 d. Kaune buvo nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir buvusios D.Kedžio sugyventinės Laimutės Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė. Abi šias žmogžudystes, prokuratūros teigimu, įvykdė pats D.Kedys.

Oficialia D.Kedžio mirties priežastimi iki šiol abejoja daugelis Lietuvos žmonių. Neatitikimų yra net mirties liudijime, vienoje jos pusėje nurodyta, kad D.Kedys neblaivus užspringo, kitoje rašoma, kad mirties priežastis nenustatyta.

Tačiau tokiam nesutapimui R.Petrauskas turi savo paaiškinimą. „Nenustatyta, nes dar nėra visų ekspertizių išvadų“ – sakė jis.

Histologinių ir cheminių ekspertizių išvadas, kurios turėjo parodyti ar vyro kūne nerasta narkotinių ar cheminių medžiagų pėdsakų, tikėtasi gauti ilgiausiai po mėnesio nuo palaikų tyrimo. Praėjo du mėnesiai, tačiau atsakymo taip ir nėra.

D.Kedžio artimieji teigia, kad vyras buvo nužudytas. Nors prokurorai ir ekspertai jokių smurto žymių nerado, jie, anot jų akivaizdūs - per visą vyro veidą buvo nubėgusi kraujo srovė, veidas ir kaklas buvo mėlyni.

Netikėdami oficialia mirties išvada, prieš laidotuves D.Kedžio artimieji apžiūrėti vyro kūno pasikvietė nepriklausomą ekspertą. „Jis mums pasakė tą patį, ką matome nuotraukose – ant veido yra akivaizdžios smurto žymės“, - sakė A.Venckus.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių