D.Kedžio dukters neklaus, su kuo ji norėtų gyventi

Pirmadienį Kėdainių rajono apylinkės teisme iš esmės pradėta nagrinėti civilinė byla, nulemsianti Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters likimą.

Kaip portalui 1diena.lt sakė šią bylą nagrinėjantis teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas, dabartinė mergaitės globėja, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė prašė šios bylos nagrinėjimą sustabdyti iki Vilniuje nebus išnagrinėta taip vadinamoji pedofilijos byla, tačiau jos prašymas buvo atmestas.

„Ir viena, ir kita pusė pateikė ir daugiau prašymų. Jie elementarūs, pavyzdžiui, prijungti prie bylos vieną ar kitą dokumentą, po to buvo išklausytos abi suinteresuotos pusės ir paskelbta pertrauka iki ketvirtadienio“, – kalbėjo V.Kondratjevas.

Mažametę mirusio kauniečio D.Kedžio dukrą auginti norą yra pareiškusi jos motina L.Stankūnaitė ir mergaitės teta N.Venckienė.

V.Kondratjevas BNS sakė, kad mergaitės asmeniškai jis neklausiąs, su kuo ji norėtų augti, ir mažametė į teismą nebus kviečiama. Pasak teisėjo, jis remsis gautomis ekspertizės išvadomis, kuriose aptariamas mergaitės ryšys su mama, taip pat su teta ir seneliais.

Ši civilinė byla nagrinėjama ne viešame teismo posėdyje.

Ketvirtadienį numatoma apklausti liudytojus, o po jų parodymų tikimasi išklausyti baigiamųjų kalbų. Nors pirmadienį bylos šalys į teismo posėdį prašė iškviesti ir papildomų liudytojų, šis prašymas atmestas. „Staigmenų šioje byloje daugiau nebus“, – teigia Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas.

Jei viskas vyks, kaip yra numatęs teisėjas, nutartį šioje byloje turėtume išgirsti gruodį. „Nutartį surašyti pagal įstatymus galime per 20 dienų, tačiau, manau, kad užteks ir poros savaičių“, – portalui 1diena.lt sakė V.Kondratjevas.

Po teismo posėdžio su dukra bendravusi Tatjana Stankūnienė portalui 1diena.lt teigė, kad jos dukra jai pasakojo esą N.Venckienė teismo salėje nerinko žodžių. „Laimutė ir mes vėl buvome išvadinti valkatomis, degradavusiais, prasigėrusiais žmonėmis. Nieko naujo, ta pati daina. Dukrą nuraminau, kad nekreiptų dėmesio, nes N.Venckienė taip kalbėdama žemina ne ją, o tik pati save“, – kalbėjo L.Stankūnaitės mama.

Pirmadienį N.Venckienės globotinė nesusitiko su mama. Apie tai, kad kiekvieną pirmadienį vykstantis mergaitės ir L.Stankūnaitės susitikimas gali neįvykti, N.Venckienė buvusią savo brolio sugyventinę informavo ryte vykusiame teisme. Kauno apygardos teismo teisėja dėl savo dukters kovojančiai moteriai paaiškino, kad septynmetei skauda pilvuką, todėl, jei mergaitės sveikata nepasitaisys, jų pasimatymas gali ir neįvykti.

Likus valandai iki susitikimo su dukra, L.Stankūnaitė buvo informuota, kad gali nevažiuoti į Kauno Kelių policiją, kur vyksta jos pasimatymai su dukrele, nes mergaitė tikrai neatvyks.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavenskas

Kavenskas portretas
„riebiais“ posakiais pagarsėjusi N.Venckienė, žodžių nerinko ir teismo salėje. „Laimutė ir mes vėl buvome išvadinti valkatomis, degradavusiais, prasigėrusiais žmonėmis. Nieko naujo, ta pati daina. Dukrą nuraminau, kad nekreiptų dėmesio, nes N.Venckienė taip kalbėdama žemina ne ją, o tik pati save“, - kalbėjo L.Stankūnaitės mama. Matosi žmogžudžio sesers "mentalitetas"... Be žodžių.....

N Venckiene

N Venckiene portretas
D. Grybauskaites "teiseja" matyt yra is D. Grybauskaites gavusi "teise" plusti visus jai neitikusius. Tiesa girdejau, kad ji nepatenkinta komentatoriais, issakanciais ap[ie ja nuomone:)

o kur stankunaite

o kur stankunaite portretas
pati buvo?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių