D.Kedžio dukters apsauga veržiasi į namus

Iki šiol nevykdomas teismo sprendimas saugoti Drąsiaus Kedžio dukrą. Kriminalinės policijos biuro pareigūnai tai žada daryti tik tada, jei mergaitės globėja Neringa Venckienė juos įsileis į savo namus.

„Kiekvieną dieną arba paskambina, arba atvažiuoja ir vis sako tą patį, įsileiskite į namus, saugosime, nes kitaip negalime užtikrtinti fizinės apsaugos“, - portalui 1diena.lt sakė N.Venckienė.

D.Kedžio dukters globėja teigia nesuprantanti, šio begalinio apsaugos darbuotojų noro gyventi name. „Juk, kai mergaitė eidavo į darželį, jie su ja vienoje patalpoje nesėdėdavo, kai vyksta susitikimai su Laimute Stankūnaite taip pat nebūna kartu vienoje patalpoje ir nieko, nesirūpina, kad galbūt apsauga užtikrinama nepakankamai. O čia veržte veržiasi į vidų, gal jiems pasiklausymo aparatūroje elementai nusėdo ar savo technikos kitaip susirinkti nesugeba“, - kalbėjo N.Venckienė.

Anot jos, apsaugos klausimas jau buvo išspręstas Vilniaus apygardos administraciniame teisme, kuris aiškiai pasakė, kad apsauga D.Kedžio dukrai buvo panaikinta neteisėtai. „Teisme buvo kalbėta, kad jie saugoti turi ne būdami namuose, o prie namų. Šios teismo nutarties neapskundė nei Generalinė prokuratūra, nei Policijos departamentas, todėl net negali būti jokių diskusijų apie įsileidimą į namus“, - savo nuomonės neketina keisti N.Venckienė.

Neįsileisto svetimų vyrų į namus globėjai patarė ir psichologė, pas kurią nuolat lankosi D.Kedžio dukra. Jos teigimu, svetimų vyrų nuolatinis buvimas namuose tik dar labiau traumuoja mergaitę ir  gali jai suformuoti iškreiptą požiūri į šeimą.

D.Kedžio dukrai apsauga buvo skirta pernai spalį, vos tik mergaitė buvo paleista iš Vaiko raidos centro Vilniuje, kur, kaip jau dabar aišku, buvo patalpinta neteisėtai. Apsauga jai buvo panaikinta šių metų balandį po tėčio laidotuvių. Nors N.Venckienė ir nesutiko pasirašyti jai brukamo rašto dėl apsaugos atsisakymo, tai padarė patys pareigūnai, pareiškę esą mergaitei grėsmės išnyko.

Apsauga D.Kedžio dukrai vėl buvo atnaujinta birželį, neaiškiomis aplinkybėmis žuvus vieninteliam pedofilijos bylos įtariamajam Andriui Ūsui, tačiau N.Venckienei atsisakius Kriminalinės policijos biuro darbuotojus įsileisti į namus, apsaugos D.Kedžio dukra taip ir nesulaukė.      


Šiame straipsnyje: KedysKedytėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių