D.Kedžio dukra valstybės skirtos apsaugos nesulaukė (papildyta)

Pirmadienį Drąsiaus Kedžio dukrai vėl skirta valstybės apsauga, tačiau ji jos taip ir nesulaukė.

Kaip portalui 1diena.lt pasakojo mergaitės dabartinė globėja Neringa Venckienė, ji apie mergaitei skiriamą apsaugą sužinojo tik atvedusi D.Kedžio dukrą į eilinį susitikimą su motina Laimute Stankūnaite.

Ją apie tai informavo Kriminalinės policijos biuro pareigūnai. 

Tačiau N.Venckienei atsisakius apsaugos darbuotojus apgyvendinti savo namuose, vakare jai buvo pranešta, kad apsaugos ji nebesulauks.

"Aš pasakiau, kad tegul Kriminalinės policijos vyrai budi prie namo, kad į vidų jų neįsileisiu. Tada jie priėmė kitokį sprendimą", - portalui 1diena.lt kalbėjo N.Venckienė.

Neįsileisti svetimų žmonių į namus, jai patarė ir vaikų psichologė pas, kurią vedžiojama D.Kedžio dukra. Psichologės teigimu, dviejų svetimų vyrų buvimas namuose patyrusiai seksualinę prievartą mergaitei gali tik dar labiau pakenkti - taip formuojamas iškreiptas požiūris į gyvenimą.  

Apsauga D.Kedžio dukrai buvo skirta iškart po dvigubos žmogžudystės Kaune. Ją saugantys vyrai ilgą laiką gyveno Venckų namuose, čia ir miegodavo, ir valgydavo, tačiau po brolio mirties N.Venckienė pareikalavo, kad mergaitę saugantys pareigūnai apleistų namus ir saugotų būdami lauke.

Netrukus apsauga mergaitei buvo panaikinta, nors N.Venckienė tam ir priešinosi. Jos nuomone, nužudžius D.Kedį, mergaitė tapo vienintele pedofilijos bylos liudytoja ir jos sveikatai bei gyvybei, kaip niekada, gresia pavojus.

Ji apskundė laikinai generalinio prokuroro pareigas einančio Raimondo Petrausko ir Policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno sprendimą panaikinti apsaugą D.Kedžio dukrai.

„Skundas buvo gautas praėjusią savaitę. Tada ir galėjo skirti apsaugą, bet kažkodėl ji skiriama kitą dieną po to, kai randamas negyvas Andrius Ūsas. Kažkas šioje byloje labai supainiota“, - portalui 1diena.lt sakė N.Venckienė.


Šiame straipsnyje: KedysKedytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių