D.Kedžio dukra: mama manęs nekenčia

„Mama ir taip manęs nekentėjo (nekentė – red.past.). Ji man taip buvo sakiusi“, - TV3 laidos „Akistata“ žurnalistams teigė Drąsiaus Kedžio dukrytė.

„Ji palikdavo mane darželyje“, - kalbėjo mergaitė. O paklausta, ar pas mamą kas nors ateidavo, net neužsikrsdama atsakė: „Taip Aidas, Jonas ir Andrius“.

Laidos kūrėjų teigimu, šie mergaitės žodžiai daug ką turėtų pasakyti Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjui Broniui Varsackiui, priėmusiam nutartį, kuria mergaitė turėtų būti grąžinama galimai ją pedofilams pardavinėjusiai Laimutei Stankūnaitei.

Tačiau nutartis yra kitokia ir jau ketvirtadienį mergaitė gali būti sugrąžinta motinai. Tačiau, anot „Akistatos“, jai grąžinus, kyla klausimas, ar mergaitė su motina bus saugi? „L.Stankūnaitę Generalinės prokuratūros nurodymu saugo ginkluoti smogikai, vadinasi jai gresia pavojus. Ar toks pats pavojus negrės ir mergaitei“, - klausia laidos kūrėjai.

Jiems taip pat neaišku, kur D.Kedžio dukra gyvens, nes L.Stankūnaitės gyvenamoji vieta yra keičiama kas dvi savaites, o viena ji negali išeiti net į gatvę. Neaišku ir iš kokių lėšų ji sugebės išlaikyti dukrą niekur nedirbdama.

Pasak D.Kedžio pusseserės Sonatos Žukauskienės, panašu, kad šioje istorijoje viskas suplanuota ir nepaisoma nei įstatymų, nei vaiko interesų. „Nenustebčiau, kad ir namas bus šturmuotas“, - kalbėjo D.Kedžio pusseserė.

Jos teigimu, po Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Broniaus Varsackio sprendimo lieka neatsakyta į patį svarbiausia klausimą – kas gins mergaitę pedofilijos byloje, kurioje įtarimai pareikšti Andriui Ūsui. Iki šiol tiek jį, tiek L.Stankūnaitę gynė ta pati advokatė Loreta Kraujutaitienė.

„Tai vaikas, tai ne daiktas kurį galima paimti“, - kalbėjo S.Žukauskienė. Jos teigimu, tokiose bylose yra paisoma ir vaiko interesų ir jei jis pareiškia, kad nenori gyventi su tuo asmeniu, su kuriuo jo gyvenamąją vietą nustatė teismas, atsižvelgiama į vaiko pageidavimus. „Taip daugybė teismo sprendimų lieka neįvykdyti“, - sakė D.Kedžio pusseserė taip pat dirbanti advokate.

Kad mergaitė nori gyventi su savo teta Neringa Venckiene, ji sakė ir psichologei, kurios išvadų paprašė tas pats teisėjas B.Varsackis. Psichologei mergaitė pasakė, kad labai myli Neringą bei, kad nori gyventi su teta ir seneliais.

N.Venckienės nuomone, mergaitė apie pedofilų klaną žino daug, bet L.Stankūnaitė dar daugiau ir, matyt, net pati neįsivaizduoja koks jai gresia pavojus. Tą patį galvoja ir žurnalistų kalbinti Kedžių ir Venckų namus saugantys žmonės. Jų nuomone, L.Stankūnaitės gyvybė yra pavojuje, todėl jai pačiai esant dabartiniai situacijai geriausia viską prisipažinti, o tie patys žmonės dabar saugantys jos dukrą, tada apsaugos ir ją pačią.

„Sausio 13-ąją stovėjau prie Aukščiausios Tarybos ir ją apgynėme nuo rusų tankų. Manau, kad nuo pedofilų irgi apsiginsime“, - kalbėjo D.Kedžio dukrą ginantis vyras.   


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių