D.Kedžio dukra lieka gyventi N.Venckienės namuose (papildyta)

Kėdainių rajono apylinkės teismas ketvirtadienį neribotam laikui atidėjo bylos nagrinėjimą dėl Drąsiaus Kedžio dukters gyvenamosios vietos nustatymo.

Kito posėdžio data nepaskirta. Ji bus aiški tik tada, kai teismas gaus visus reikiamus dokumentus, o Panevėžio apygardos teismas išnagrinės mergaitės globėjos Neringos Venckienės skundą. Šiuo skundu N.Venckienė siekia panaikinti vieną teisėjo Vitalijaus Kondratjevo nutarties dalį – jos brolio ieškinio Laimutei Stankūnaitei, kuriuo jis prašė apriboti buvusiai savo sugyventinei motinystės teises, nutraukimą.

Šią civilinę bylą nagrinėjantis V.Kondratjevas taip pat kreipėsi į Panevėžio miesto apylinkės teismą prašydamas pateikti jam baudžiamosios bylos, kurioje mergaitės tvirkinimu kaltinamas vienintelis neaiškiomis aplinkybėmis birželio 13-ąją miręs Andrius Ūsas, medžiagą.

Teisėjas susipažinti su šia byla nusprendė po N.Venckienės prašymo atidėti civilinės bylos nagrinėjimą iki nebus išnagrinėta baudžiamoji byla. Mergaitės globėjos teigimu, šios dvi bylos yra glaudžiai susijusios, baudžiamojoje byloje yra pakankamai duomenų, kad L.Stankūnaitė žinojo apie savo dukters tvirkinimą.

Baudžiamąją bylą Panevėžio miesto apylinkės teisme ketinama atversti spalio 7 d. Anksčiau, rugsėjo 15-ąją, Panevėžio apygardos teisme bus nagrinėjami Venckų skundai, kuriais jie prašo pareikšti įtarimus L.Stankūnaitei, šios seseriai Violetai Naruševičienei, teisėjui Jonui Furmanavičiui, o kaltinimus A.Ūsui sugriežtinti.

Ši byla po teismus klajoja jau nuo žiemos, kai Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai perdavė bylą nagrinėti teismui, nors visos apskundimo procedūros, numatytos Baudžiamojo proceso kodekse, dar nebuvo baigtos.   

Kėdainių rajono apylinkės teismas taip pat nusprendė laukti, kaip pasibaigs šios bylos nagrinėjimas. Teisėjo nuomone, Panevėžio apygardos teismo nutartis dėl įtarimų pareiškimo L.Stankūnaitei gali turėti ir lemiamą įtaką byloje dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo.

Dėl visų šių priežasčių byla su kuo turi gyventi D.Kedžio dukra Kėdainių rajono apylinkės teisme bus nagrinėjama tik rudenį, ne anksčiau kaip rugsėjo pabaigoje.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių