D.Kedys turi naują advokatą - savo pusseserę

Drąsiaus Kedžio artimieji įtaria, kad prokuroro skambutis, liepiantis jam kuo greičiau surasti gynėją, yra tik eilinė prokurorų provokacija, tačiau dėl viso pikto rado naują advokatą. D.Kedį gins Neringos Venckienės pusseserė Sonata Žukauskienė.

Kaip jau rašėme, ketvirtadienį D.Kedžio sesuo N.Venckienė sulaukė keisto dvigubos žmogžudystės Kaune tiriančio prokuroro skambučio, po kurio visai šeimai kilo įtarimas, jog D.Kedys gali būti sulaikytas.

N.Venckienei paskambinęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras Egidijus Palaima, uždavinėjo labai keistus klausimus. „Paskambino ir klausia, kas gins D.Kedį, sakau, aišku, kad mano vyras“, - portalui pasakojo N.Venckienė.

Po šio atsakymo E.Palaima pareiškė, jog Aidas Venckus šioje byloje yra apklaustas, kaip liudytojas, todėl ginti D.Kedžio negali ir liepė šeimai kuo greičiausiau susirasti kitą advokatą.

„Aš jo klausiu, ar brolį suradote, gal iš kažkur atvežate, tačiau jo atsakymas buvo neigiamas. Esą šiaip sau skambina, tik pasitikslinti norėdamas“, - sakė dabartinė D.Kedžio dukters globėja.

Šis „pasitikislinimas“ visai šeimai pasirodė labai įtartinas. E.Palaima, pasak N.Venckienės skambino iš automobilio, o ne iš savo darbo kabineto. Iš telefone girdimų garsų ir to, kad pokalbis tarp jų tris kartus nutrūko, moteris sako supratusi, jog prokuroras skambina kažkur važiuodamas automobiliu.

„Jei reikia tik pasitikslinti, kodėl neskambina iš darbo, kodėl tokios informacijos prireikia skubiai važiuojant? Jau net nebežinome, ką ir galvoti“, - kalbėjo N.Venckienė.

Sulaukusi keisto skambučio, moteris iškart perskambino savo vyrui. Šis jai liepė susisiekti su pussesere, taip pat advokate Sonata Žukauskiene.

Taip ir buvo padaryta. Abi sutarė, jei jau A.Venckus šioje byloje negalės ginti D.Kedžio, jo advokate bus S.Žukauskienė.

Pakalbėjusi su N.Venckiene, advokatė paskambino E.Palaimai. Šis neatsiliepė, tačiau vėliau perskambinęs pats, sužinojo, jog D.Kedys jau turi naują gynėją.

Vis dėlto, pasak N.Venckienės, šis prokuroro skambutis jiems vis neduoda ramybės. „Koks tikslas aiškinti prokurorui apie advokatus. Kai įtariamąjį sulaiko, tada rūpinamasi jo gynyba, o jei jis neturi advokato, jam yra paskiriamas valstybės“, - kalbėjo D.Kedžio sesuo.

Moteris įtaria, jog šis skambutis galėjo būti tam tikrą prokurorų provokacija. D.Kedžio nerandantys tyrėjai, šiuo skambučiu bandė jo artimuosius paveikti. „Aš tik po to pagalvojau, gal jie įsivaizdavo, kad pulsiu kažkam skambinti ir taip išsiduosiu, kad žinau, kur yra brolis“, - svarstė N.Venckienė.

Jei taip yra, tai jau būtų ne pirmas kartas, kai prokurorai bando priversti D.Kedžio artimuosius „išsiduoti“. Vasario 5 d. per Jungtinio demokratinio judėjimo prie Kauno apygardos prokuratūros surengtą nedidelį piketą vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis pareiškė, kad D.Kedys gyvas ir palaiko ryšius su artimaisiais.

"D.Kedys slepiasi Lietuvoje ar netolimame užsienyje. Ieškome dar mažiausiai vieno įtariamojo, kuris D. Kedžiui galėjo padėti įvykdyti dvi žmogžudystes", - tada tvirtino K.Betingis.

Šiuos vyriausiojo prokuroro teiginius D.Kedžio artimieji kategoriškai atmetė. Jų teigimu, jei būtų bendraujama, prokurorai jau seniai būtų sulaikę įtariamąjį.

"Mūsų pokalbių klausosi, tad nėra nė menkiausios tikimybės, kad Drąsius mums skambins. Tikrai nesu gavusi iš jo jokios žinutės", - tvirtino įtariamojo krikštamotė Audronė Skučienė.

Pats prokuroras E.Palaima tikina, kad šis skambutis N.Venckienei yra papraščiausias procesinis veiksmas. „Pašnekėjome procesui reikalingais klausimais ir visas tas dalykas išspręstas“, - portalui aiškino jis.

Paklaustas, ar pareigūnams jau pasisekė aptikti D.Kedžio pėdsakus, kad jis rūpinasi jo advokatu, E.Palaima teigė negalintis to komentuoti. „Buvo išspręstas einamasis klausimas, bet kaip ir kokiomis aplinkybėmis, paprasčiausiai taip gavosi“, - pakartojo dvigubos žmogžudystės bylą tiriantis prokuroras.

„Nustatinėjame, bet neprovokuokite, aš apie tyrimo duomenis nieko nekalbėsiu“, - paklaustas to paties susierzino prokuratūros vadovas K.Betingis.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių