Dingusioji iškasta miške

Uostamiesčio verslininko nuogąstavimas, kad prieš metus dingusi jo draugė galėjo tapti sekso verge, žlugo. Nužudytos moters kūnas iškastas miške. Vienas įtariamųjų - jos vyras.

Parodė, kur užkasė

Šią savaitę prieš metus dingusios verslininkės Jelenos Vlasovos istoriją uostamiesčio visuomenei priminė klaipėdietis Dmitrijus Lopatinas.

Jis savo lėšomis išleido ir rūpinosi platinti lankstinukus apie prekybą žmonėmis.

Kalbinamas žurnalistų D.Lopatinas tikino spėjąs, kad jo 25 metų draugė J.Vlasova galėjo tapti prekeivių žmonėmis auka.

Tiesa pasirodė besanti kur kas baisesnė, nei manė verslininkas.

Šiomis dienomis sulaikytas dėl įtarimų nužudžius žmoną verslininkės vyras. Jis prisipažino dalyvavęs nusikaltime ir parodė, kur užkastas žmonos kūnas.

Laidojo prieš metus

Ketvirtadienį miške netoli Judrėnų Klaipėdos rajone vyko neįprasti įvykiai. Visas būrys uostamiesčio policininkų pakaitomis kasė miško žemę, tikėdamiesi rasti čia prieš metus palaidotos moters kūną.

Kūnas aptiktas nelabai giliai. Moteris gulėjo ant šono suriesta gemalo poza.

Apžiūrėję kūną specialistai negalėjo pasakyti, kaip moteris buvo nužudyta. Tikimasi, kad nusikaltimo mechanizmą išaiškins teismo medicinos ekspertai.

Laikė dingusia be žinios

J.Vlasovos pasigesta pernai birželio 14 dieną. Žinoma, kad tądien ji susipyko su sutuoktiniu. Netrukus po to abu moters telefonai buvo išjungti.

Apie žmonos dingimą sutuoktinis policijai pranešė po poros dienų. Metus moteris laikyta dingusia be žinios. Policija apie moters paiešką skelbė miesto laikraštyje, jos ieškota pas giminaičius Lietuvoje bei užsienyje. Vienas aktyviausiai J.Vlasovos ieškojusių žmonių - buvęs uostamiesčio politikas, dabar verslininkas D.Lopatinas. Netrukus po moters dingimo jis paskelbė sumokėsiąs 50 tūkst. litų premiją tam, kas suteiks žinių apie dingusiosios likimą.

Bendraudamas su žurnalistais D.Lopatinas prasitarė sulaukęs anoniminių skambučių iš Rusijos. Iš šių pranešimų jis susidaręs įspūdį, kad moteris galėjo būti prievarta išvežta į Rusiją ir ten laikoma.

Verslininkas tikino, kad dingusi moteris buvo patekusi į vienos Rusijoje veikusios religinės sektos įtaką, todėl dažnai jos elgesio būdavę neįmanoma suprasti. D.Lopatinas žurnalistams pasakojo, kad J.Vlasova buvusi pratinama prie valią bei savarankiškumą palaužiančių kvaišalų.

Prieš keletą metų draugavęs ir vesti J.Vlasovą ketinęs D.Lopatinas kaltino Klaipėdos policininkus neveiklumu.

Tiria paslapčia

Kol kas žinia apie tai, kad J.Vlasova buvo nužudyta ir vienas pagrindinių įtariamųjų - jos sutuoktinis, policija slepia. Pareigūnai ne tik neatskleidžia galimų nužudymo motyvų, bet nelinkę patvirtinti paties įtariamojo suėmimo fakto.

J.Vlasovos vyras suimtas mėnesiui.

Vakar smurtinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai intensyviai dirbo. Iš to galima spręsti, kad rasti įkalčiai bei įtariamojo parodymai netrukus leis iki galo atskleisti nusikaltimą.

Gali būti, kad moters nužudymo motyvai - verslas bei pinigai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių