Didelėje kontrabandos byloje sulaikyti du muitininkai

Tirdami itin stambaus masto Viliaus Karaliaus cigarečių kontrabandos bylą, teisėsaugos pareigūnai sulaikė, o teismas suėmė du Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų posto muitininkus - vyrą ir moterį.Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo ketvirtadienį paskelbtomis nutartimis abu muitininkai suimti vienam mėnesiui, jiems pateikti įtarimai dėl kontrabandos ir kyšio priėmimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir kitų nusikalstamų veikų.

Generalinė prokuratūra taip pat BNS pranešė, kad komentaro kol kas neteiks, nes bet kokia viešoje erdvėje pasirodžiusi informacija gali pakenkti atliekamam ikiteisminiam tyrimui.

V.Karalius įtariamas maždaug 18 mln. litų vertės kontrabanda, žala valstybei siekia daugiau nei 11 mln. litų.

Buvusį kelių policininką V.Karalių teismas balandžio pradžioje suėmė trims mėnesiams. Kartu su juo tada buvo suimta dar keletas įtariamųjų.

Generalinėje prokuratūroje šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamo susivienijimo ir didelės vertės cigarečių kontrabandos organizavimo.

Ikiteisminį tyrimą atlieka bendra pareigūnų tyrimo grupė, sudaryta iš Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų ir Muitinės kriminalinės tarnybos ikiteisminio tyrimo pareigūnų.

"Muitinės departamento vadovybė siekia išaiškinti bei atskleisti visus korupcijos ir piktnaudžiavimo tarnyba atvejus šioje byloje", rašoma Muitinės departamento pranešime spaudai.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

to 5

to 5 portretas
tai ką ir vėl tas KARALIUS.Gal šį kartą pažystami teisėjai nebeišsuks ir mentas atsisės pagal nusikaltimo dydį ir bandos organizavimą.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Jam pohui ir sedeti,juk

ha

ha portretas
Milicininkai nori uzdirpti ir fsio ,smauks mels iki galo zmogeli
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių