Dėl žinutės E.Žiobienei – kratos M.Kuprevičiaus žmonos artimųjų namuose

Penktadienio rytą policijos pareigūnai atliko kratas Mariaus Kuprevičiaus žmonos tėvų ir jos brolio namuose. Įtarimai dėl grasinimo valstybės tarnautojui pareikšti brolio draugei.

Pareigūnai ieškojo, kas galėjo Vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei socialiniame tinklalapyje facebook.com atsiųsti žinutę, kurią ji įvertino kaip grasinančią ir dėl jos kreipėsi į teisėsaugos institucijas.

Kaip portalui 1diena.lt pasakojo M.Kuprevičius, jo uošvės namus policijos pareigūnai apsupo apie 10 val. Dviem automobiliais iš Vilniaus ir Biržų atvykę pareigūnai, moteriai paaiškino, kad jos namuose bus atlikta krata dėl grasinimų E.Žiobienei.

Apieškoję namus, pareigūnai patikrinimui išsinešė kompiuterį, nors, M.Kuprevičiaus teigimu, jokia žinutė iš jo negalėjo būti siųsta, nes moters namuose neįrengtas internetas.

Po kurio laiko tie patys pareigūnai pasibeldė ir į M.Kuprevičiaus žmonos brolio namus, kuriuose tuo metu buvo tik šeimininko draugė su aštuonerių mėnesių kūdikiu.

„Namuose taip pat buvo atlikta krata, paimtas kompiuteris. Pareigūnai jai liepė pasirašyti, kad aš būdamas pas juos svečiuose išsiunčiau žinutę E.Žiobienei. Kai moteris atsisakė tai paliudyti, jai buvo surašyti įtarimai, kad tai ji siuntė žinutę Vaiko teisių apsaugos kontrolierei“, - pasakojo vienas aktyviausių Garliavos įvykių dalyvis.

Iš darbo grįžęs M.Kuprevičiaus žmonos brolis, buvo išvežtas į policiją ir apklaustas liudytoju. „Mane jie kaltina, kad aš E.Žiobienei žinutę išsiunčiau naktį, tačiau žmonos brolio draugei pareikšti įtarimai, kad ji ją išsiuntusi 14 val. Matyt, jie jau patys nebesusigaudo kas ką rašė ir ką reikia kaltinti“, - piktinosi M.Kuprevičius.

Anot jo, pareigūnai buvo itin įžūlūs ir net pagrasino, kad jo paties teisme dirbančiai žmonai daugiau nebebus gyvenimo.

M.Kuprevičius kaltinamas E.Žiobienei atsiuntęs žinutę: „Atvirai pareiškiu – jeigu padėsi (mergaitės vardas) grąžinti Stankūnaitei, tai prapulsi… nežinau, ką prieš tave turi VSD, o gal tik naudojasi tavo sužeista psichika, bet tu esi baisiau už Čikatilą, kuris sąmoningai žudė žmones, už Lietuvos vaikų ašaras aš tave asmeniškai bausiu“.

E.Žiobienė tokį įspėjimą priėmė kaip grasinimą ir kreipėsi į pareigūnus. Netrukus M.Kuprevičiaus namuose buvo atlikta krata, o dar po poros dienų jis stojo prieš Vilniaus miesto 3-iosios apylinkės teismą.

Iškart po teismo posėdžio M.Kuprevičius sakė, kad tokie prokurorų veiksmai tik daro gėdą Lietuvai ir dėl tokių prokurorų Lietuva turi tik verkti, nes gaištamas žmonių laikas ir švaistomi valstybės pinigai.

„Aš kreipiausi ne į teismą – perdaviau į teisėsaugos institucijoms gautą žinutę. Žinutė buvo negraži, netinkama. Ji žiniasklaidoje jau yra pagarsinta – su atitinkamais veiksmažodžiais: „prapulsi“, „bausiu“ – manau, kad teisėsaugos institucijos tai įvertins. Jokių tikslų aš nesiekiu, tiesiog perdaviau pačią žinutę,“ – po teismo posėdžio kalbėjo E.Žiobienė.

Anot vaiko teisių apsaugos kontrolierės, niekas neturi teisės rašyti tokių žinučių.


Šiame straipsnyje: KedysKuprevičiusŽiobienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių