Dėl pažeidimų uždaryta Medininkų kavinė

Medininkų kavinėje apsinuodijo penki pietavę vyrai. Kavinėje jie valgė sriubą ir vištienos bei kiaulienos kepsnius. Vienas iš vyrų apie tai pranešė Vilniaus apskrities valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (Vilniaus apskrities VMVT).

Vilniaus apskrities VMVT informuoja, kad inspektoriai operatyviai atliko šios kavinės, priklausančios V. Markovo individualiai įmonei, patikrinimą.

Per patikrinimą nustatyta nemažai pažeidimų: nebuvo ženklinami pusgaminiai ir pagaminti produktai, neaiški jų gamybos data ir laikas, neregistruojami savikontrolės įrašai, neatliekami patiekalų ir geriamojo vandens mikrobiologiniai tyrimai, rasta produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, taip pat maisto produktų be jų įsigijimą patvirtinančių dokumentų.

Įmonės šaldytuvuose nebuvo kontrolinių termometrų, nepalaikoma reikiama temperatūra, užtikrinanti žaliavų ir maisto produktų saugą. Nebuvo priemonių gamybos paviršiams bei rankoms dezinfekuoti.

Nepatikimai atskirtos gamybos zonos, nepaženklintos pjaustymo lentos ir peiliai, šaldytuvuose žalia mėsa, jos pusgaminiai ir gatavi produktai buvo laikomi kartu, neuždengti, kiaulienos ir vištienos pusgaminiai laikomi viename inde, o tai galėjo sukelti kryžminės taršos pavojų.

Vilniaus apskrities VMVT inspektoriai paėmė pagamintų patiekalų, produktų, geriamojo vandens mėginius ir plovinius nuo paviršių ir inventoriaus ir pristatė mikrobiologiniams tyrimams į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją.

Vilniaus apskrities VMVT nuo rugpjūčio 29 dienos laikinai uždraudė V. Markovo kavinei tvarkyti maistą, jos savininkui skyrė baudą ir nurodė atlikti patalpų, įrangos, inventoriaus valymą, plovimą ir dezinfekavimą, darbuotojams - papildomai išklausyti higienos reikalavimų teorinių žinių kursą.

Tyrimas tęsiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių