Dėl ko sulaikytas D.Kedžio draugas? (papildyta)

Kaip Juodkrantėje gyvenantis 48 metų A.Žilius gali būti susijęs su D.Kedžio žmogžudyste, pareigūnai nekomentuoja. Jie taip pat neatskleidžia, kur šis, paskutiniu metu iš teisėsaugos akiračio dingęs vyras, buvo surastas. „Vyksta tyrimas“, - portalui tepasakė prokurorai.

Papildyta: D.Kedžio artimieji pasirengę padėti A.Žiliui - pasamdyti advokatą, o galbūt netgi ir rengti protesto akcijas, prieš nepagrįstą vyro sulaikymą.

"Būtinai jam padėsime. Manau, kad jį gali nesunkiai padaryti nebūtu nusikaltėliu prišeriant narkotikų ar vaistų. Juk tokie jų darbo metodai. Tai, kuo įtarė Drąsių, dabar gali mėginti suversti tam jo draugui", - kalbėjo D.Kedžio teta ir krikšto mama Audronė Skučienė.

Laikinai einantis Generalinio prokuroro pareigas Raimondas Petrauskas portalui patvirtino,kad A.Žilius tikrai yra sulaikytas ir apklaustas. Pasak R.Petrausko, jis sulaikytas dėl dvigubos žmogžudystės bylos. Ar jam šioje byloje pareikšti įtarimai prokuroras nekomentavo. "Palaukite trečiadienio, tada viskas turėtų paaiškėti, mes patys kol kas nelabai daug ką žinome", - portalui sakė R.Petrauskas.

A.Žilius, kaip galimas D.Kedžio pagalbininkas, į teisėsaugos akiratį pateko praėjus daugiau kaip savaitei po dvigubos žmogžudystės Kaune. Mūsų portalui paskelbus, kad jis užfiksuotas pačio D.Kedžio filmuotojoje vaizdo juostoje prie viešbučio „Baltosios burės“, juo susidomėjo ir pareigūnai.

Pats A.Žilius portalui patvirtino, kad su D.Kedžiu buvo draugai ir lydėjo jį iki viešbučio, kur šis kartu su dukra ieškojo kambario, kuriame mergaitė buvo tvirkinta.

Spalvinga praeitimi galintis pasigirti juodkrantiškis yra kalėjęs už chuliganizmą, atvirą vagystę, nusikaltimo slėpimą ir kitus nusikaltimus, tačiau dvigubos žmogžudystės dieną tikino buvęs Juodkrantėje. "Turiu alibi. Manęs ten nebuvo. Apie tai, kas nutiko, sužinojau vėliau“, - interviu portalui tvirtino A.Žilius.

D.Kedys ir A.Žilius susipažino prieš daugiau nei trejus metus, susimušę vienoje Juodkrantės kavinių. Netrukus šį keistai prasidėjusi pažintis, peraugo į draugystę.
Niekur nedirbančiam vyrui D.Kedys tapo ne tik draugu, bet ir finansiniu pagalbininku. Juodkrantėje butą turėjęs garliaviškis leisdavo savo draugui užsidirbti iš jo nuomojamo laivo, katerio, vandens motociklo.

Kaip pernai spalį portalui tvirtino D.Kedžio bičiulis, žinia apie galimą mažametės tvirkinimą sukrėtė visą Kedžių šeimą.

"Kai tik sužinojo, namuose liejosi ašaros. Visi aplinkui buvo sukrėsti. Per visą tą laiką, kol buvau šalia Drąsiaus, pats sulysau 8 kg. O ką turėjo jausti jis? Niekada nemačiau tokių dvasinių išgyvenimų. Pats geriau kraujyje maudyčiausi, nei tokie dalykai. Tokia našta užgulė žmogų - kaip kalnas", - kalbėjo vyras.

D.Kedžiui pradėjus minti valstybės įstaigų ir redakcijų slenksčius, A.Žilius bičiulį lydėjo kiekviename žingsnyje. Jo būvimas šalia, pasak A.Žiliaus, D.Kedžiui teikė stiprybės. „Kartu važiuodavome į visus susitikimus", - tikino jis.

A.Žiliaus teigimu, likus maždaug pusantros savaitės iki tragedijos, jis ir D.Kedys buvo užpulti vos įvažiavę į Vilnių. Kada tai buvo, jis tiksliai neprisimena - kažkur rugpjūčio 24-26 d.

Vyro teigimu, tik įvažiavus į Vilnių po vienu tiltu kelią jų automobiliui užblokavo septintos klasės "BMW" ir visureigis su tranzitiniais numeriais.

Iš visureigio iššokę keturi vyrai. Vienas jų pagriebė D.Kedį už krūtinės ir pareiškė: "Kedy, tu ką, su pedofilais kariauji?".

Po to, A.Žiliaus teigimu, jis vienam užpuolikų smogė į veidą, o Drąsius išsitraukęs savigynai išduotą ginklą, iššovė į orą. Po šūvio ižpuolikai sėdo į mašinas ir nuvažiavo.
"Aš visiškai įsitikinęs, kad tai ne banditų darbas. Nors vyrai buvo apsirengę kaip civiliai, juos išdavė kiti dalykai. Tai galėjo būti kariškiai ar pareigūnai. Jie žinojo, ką sustabdė ir už ką", - tvirtino D.Kedžio bičiulis.

Kad D.Kedys buvo sekamas, patvirtina ir paviešinti jo pokalbiai su seserimi Neringa Venckiene. Ne viename jų, vyras seseriai aiškino, jog prie savo tėvų namų, kur gyveno ir jis pats, vėl pastebėjo įtartiną automobilį.

Praėjus vos daugiau nei savaitei po Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymų, A.Žilius teigė, esąs įsitikinęs, jog tai ne D.Kedžio darbas.


Šiame straipsnyje: KedysŽilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių