Dėl D.Kedžio bylos V.Andriukaitis teismu pagrasino S.Stomai

Į TV3 laidos „Kodėl?“ studiją apginti teisėsaugos darbo atėjęs socialdemokratas Vytenis Andriukaitis iš jos išėjo su grasinimais parlamentarui Sauliui Stomai.

Seimo narys V.Andriukaitis, kuris teigia matęs dalį pedofilijos bylos medžiagos, tačiau yra pasižadėjęs apie ją nekalbėti, laidos filmavimą ir studijoje susirinkusius Drąsiaus Kedžio šalininkus išvadino minia, organizuojančia linčo teismus, pabrėžė, kad visas šis cirkas jam atrodo juokingas, tačiau neišlaikė, kai jo kolega Saulius Stoma, gavęs mikrofoną, pratarė, kad jam gėda už keturis prieš jį sėdinčius žmones: V.Andriukaitį, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką Arminą Lydeką, Teismų tarybos pirmininkę Laimą Garnelienę ir buvusią Vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę.

S.Stomai ištarus, kad šie žmonės, jo požiūriu ir tam tikra prasme, yra nusikaltėliai, V.Andriukaitis pakilo nuo kėdės ir paliko televizijos studiją. „Teks už žodžius atsakyti“, - pagrasino jis S.Stomai, net neleidusiam šiam pasiaiškinti, kodėl jis mano, kad šie keturi visuomenėje gerai žinomi žmonės nusikalto.

S.Stoma jų „kaltes“ įvardino vėliau. L.Garnelienę jis apkaltino, jog ši nieko nedaro apgindama teisėją Neringą Venckienę, kuri šioje istorijoje stojo ginti savo brolio ir jo dukters bei tapo „balta varna“ tarp teisėjų, A.Lydekai kliuvo dėl nieko neveikimo pedofilijos byloje, o R.Šalaševičiūtei dėl, kaip dabar aišku, neteisėto D.Kedžio dukters išvežimo į Vaiko raidos centrą Vilniuje. „Jūs nusikaltote mergaitei ir visuomenei“, - tėškė parlamentaras buvusiai Vaiko teisių aspaugos kontrolierei.

Dėl D.Kedžio dukters išvežimo į Vaiko raidos centrą, R.Šalaševičiūtei kliuvo ne tik nuo šio Seimo nario. „Spalio 5 d. mergaitė buvo paimta ir išvežta be mano žinios. Kauno rajono vaiko teisių skyriaus darbuotoja ją išvežė gavusi nurodymą iš prokuratūros“, - aiškino R.Šalaševičiūtė.

Priekaištų buvusiai Vaiko teisių apsaugos kontrolierei Rimantei Šalaševičiūtei turėjo ir mergaitės globėja N.Venckienė. Ji teigė, iš kontrolierės sulaukusi vienintelio skambučio, jog ji uždraustų vienos TV3 laidos žurnalistui rodyti parengtą laidą.

Atsakymą į S.Stomos priekaištą turėjo parengusi ir L.Garnelienė. Paklausta, kodėl nieko nedarė, kad po Seimo priekaištų atsistatydinęs generalinis prokuroras Algimantas Valantinas taptų teisėju, Teismų tarybos pirmininkė atsakė, jog niekas nenustatė, kad A.Valantinas pažeidė įstatymus, o Prezidentės Dalios Grybauskaitės jo kandidatūros teikimas Teismų tarybai tai tik patvirtino.

Nors L.Garnelienė ir sulaukė laidos dalyvių kritikos, jai vieninteliai iš „kitos barikadų pusės“ atstovų buvo pareikšta ir pagarba.

Teismų tarybos pirmininkė vienintelė iš į laidą kviestų teisėsaugos atstovų išdrįso pasirodyti šioje laidoje. A.Valantinas, Darius Valys, Kęstutis Betingis, Raimondas Petrauskas ir Justas Laucius joje dėl įvairiausių priežasčių dalyvauti atsisakė. Į laidą neatvyko ir Artūras Paulauskas, pareiškęs, jog laukia laidos vedėjos atsiprašymo bei savivaldybių tarybos rinkimuose planuojantis kandidatuoti Mečys Laurinkus, paaiškinęs, kad visa žiniasklaida yra korumpuota.

Laidoje trumpai buvo užsiminta ir apie terorizmu kaltinamos Eglės Kusaitės istoriją. Nors mergina tvirtino, kad ją mušė tiek Lietuvos valstybės saugumo departamento paregūnai, tiek jų kolegos iš Rusijos, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas A.Lydeka nenorėjo pripažinti, kad mergina sako tiesą.

Jis pabrėžė, jog nenori kalbėti apie bylos faktus ir tik kunigui Robertui Grigui pateikus oficialų Generalinės prokuratūros atsakymą, kad jam neleidžiama susitikti su tuo metu kalinama E.Kusaite tik todėl, kad ji išpažįsta islamą, parlamentars sutiko, kad taip buvo pažeistos žmogaus teisės.

Laidoje buvo klausta, ar galima D.Kedžio dukrelę atiduoti Laimutei Stankūnaitei. Neigiamai pasisakiusiųjų buvo penkis kartus daugiau, nei manančių, kad D.Kedžio dukra turi augti su savo motina.      


Šiame straipsnyje: KedysDrąsius Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių