Degalinės apiplėšimą inscinizavę broliai dirbs visuomenės labui

Lengvai pasipelnyti sugalvoję broliai Ukmergėje inscinizavo degalinės apiplėšimą, tačiau vietoje nerūpestingo gyvenimo sulaukė teismo sprendimo.

Iš „Dujovita“ degalinės apie 12 tūkst. litų išnešusiems broliams 26 metų Remigijui J. ir 28 metų Gintautui J. skirta po 50 valandų nemokamų darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose bei organizacijose.

Teismas brolius įpareigojo visuomenės labai padirbėti per artimiausius penkis mėnesius.

Šis, vienas kvailiausių pastarųjų metų apiplėšimas įvykdytas kovo 14-osios naktį. Nors “Dujovita” naktimis neveikia, tačiau joje per naktį budi sargas. Tąkart buvo Remigijaus J. pamaina.

Kaip dabar jau aišku, būtent Remigijus pasiūlė savo broliui inscinizuoti degalinės apiplėšimą. Šis sutiko.

Tą naktį apsaugos kameros užfiksavo, kad 23.37 val. į patalpas įeina gobtuvą užsimaukšlines vyras. Priėjęs prie neva miegančio apsaugos darbuotojo, jis jam pagrasina peiliu ir lipnia juosta suriša rankas bei kojas. Iš kasos įsibrovėlis paėme apie 2500 tūkst. litų, o iš stalčiaus dar - apie 9 tūkst. litų.

Apiplėšęs dujų degalinę, vyras sėdo į automobilį ir nuvažiavo. Palaukęs, kol jam pavyks pasislėpti, Remigijus išsilaisvino ir paskambinęs vyr.operatorei pranešė apie apiplėšimą. Moteris apie įvykį iškart informavo pareigūnus, tačiau nuo nusikaltimo padarymo jau buvo praėję 40 minučių.

Ruošdamiesi apiplėšimui, broliai, deja, numatė ne viską. Pareigūnams iškart įtarimų sukėlė, kad įsibrovėlis nedaužė langų, nelaužė durų, o paprasčiausiai jas atsirakino raktu. Be to, tiek lauke, tiek degalinės patalpose liko Gintauto pėdsakų.

Jau ryte pareigūnai žinojo, kas įvykdė nusikaltimą. Apie 8 val. buvo sulaikytas Gintautas, netrukus ir jo brolis.

Vyrai prisipažino inscinizavę degalinės apiplėšimą. Buvo rasti ir visi pagrobti pinigai.
Degalinės savininkas nebuvo itin griežtas ir broliams paklydimą atleido. Būtent dėl jo geranoriškumo vyrai išvengė baudžiamosios atsakomybės ir gyvenimo už grotų.

Ši byla Ukmergės rajono apylinkės prokuroro Ginto Vaičiūno prašymu buvo išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka.

„Brolių istorija - ir juokinga, ir graudi“, - sakė G.Vaičiūnas. - Patikėjome jų nuoširdumu ir atgailavimu. Manykim, jog susitikti su jais, kaip su įtariamaisiais ir kaltinamaisiais, daugiau nebeteks“.


Šiame straipsnyje: apiplėšimasDujovita

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių