Daugiausiai girtaujančių – Kaune

Per policijos akciją, šeštadienį vykusią visoje Lietuvoje, daugiausia neblaivių asmenų sulaikyta Kaune. Antroje vietoje – Šiauliai, o trečioje – Vilnius. Beveiik pusė patikrintų asmenų buvo neblaivūs arba tuo metu vartojo alkoholį.

 

Praėjusį šeštadienį, rugsėjo 13 dieną, visoje šalyje vyko policinė akcija, kurios metu buvo tikrinama, ar piliečiai nevartoja alkoholio viešosiose vietose.

 

Policijos departamentas pranešė, kad akcijos metu visoje Lietuvoje buvo patikrinti 668 asmenys, 324 iš jų buvo neblaivūs. Alkoholinius gėrimus viešosiose vietose vartojo 114 asmenų, girti viešosiose vietose pasirodė 195. Daugiausia neblaivių asmenų buvo nustatyta Kauno apskrityje - 75, taip pat Šiaulių apskrityje - 60. Vilniuje nustatyti 44 neblaivūs asmenys.

Tarp neblaivių asmenų buvo 34 nepilnamečiai. Daugiausia neblaivių nepilnamečių policijos pareigūnai nustatė Šiaulių apskrityje - 19.

Iš viso policijos pareigūnai dėl alkoholio gėrimo viešosiose vietose ar girto pasirodymą viešosiose vietose surašė 288 pažeidimo protokolus, dar 140 pažeidimų protokolų buvo surašyta už kitus administracinius teisės pažeidimus.

Tokios akcijos Lietuvoje vykdomos ne pirmą kartą. Šiemet, rugpjūčio 16 dieną taip pat buvo organizuota policinė akcija, per kurią buvo užkardomas alkoholinių gėrimų gėrimą viešose vietose.

Tuo metu visoje Lietuvoje dirbo 778 pareigūnai, kurie nustatė 423 neblaivius asmenis viešosiose vietose. Alkoholinius gėrimus viešose vietose vartojo 176 asmenys, dar 276 asmenys viešosiose vietose vaikščiojo jau išgėrę, 358 asmenys buvo pristatyti į policijos komisariatus.

Rugpjūčio 16 d. atliktos akcijos metu tarp neblaivių asmenų buvo 30 jaunuolių.

Tąsyk patikrinus 80 asmenų dėl galimo apsvaigimo nuo narkotinių ir psichotropinių medžiagų, apsvaigę pripažinti 9 asmenys. Iš viso policijos pareigūnai surašė 626 administracinių teisės pažeidimų protokolus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių