Daržoves auginęs marijampolietis praturtėjo beveik 800 tūkst. litų

37 metų marijampolietis įtariamas neteisėtai praturtėjęs - teisėsaugos pareigūnai išsiaiškino, kad jis 2004–2007 metais nusipirko du butus Vilniuje, sandėliavimo patalpas Marijampolėje, kelis žemės sklypus Lazdijų bei Vilniaus rajonuose ir automobilį, bet jų įsigijimo negalėjo pagrįsti teisėtai gautomis pajamomis.

Tyrimą atlikusios Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) teigimu, daržovių auginimu ir jų prekyba įvairiose Marijampolės apskrities turgavietėse vertęsis marijampolietis negalėjo gauti šimtatūkstantinių pajamų, nes nerealu, kad didelį kiekį žemės ūkio produkcijos galėjo užauginti namų valdos žemėje.

Pasak FNTT pranešimo, marijampolietis G.D., negalėjęs pagrįsti daugiau nei 790 tūkst. litų pajamų, jau anksčiau yra teistas už nusikalstamą prekybą automobilių garso ir vaizdo technika. Pastarąjį kartą G.D. teistas 2009 metais už nusikalstamu būdu įgytų daiktų laikymą ir pervežimą, kai įsigijo ne mažiau kaip 700 automobilių navigacijos prietaisų, pagrobtų iš automobilių Vokietijoje.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL (65 tūkst. litų) vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Tyrimą byloje atlikto FNTT Kauno apygardos valdyba kartu su Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra.

Baigta baudžiamoji byla dėl neteisėto praturtėjimo perduota Marijampolės rajono apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jutgelevičius

Jutgelevičius portretas
Aišku seimo narių, milijonierių, kurie irgi nesugeba įrodyti iš kur gavo pajamas, tai neliečia

rj

rj portretas
tiksliai pasakyta ,tie tai gali vogt nebaudziami

UK

UK portretas
Valdzios banditams pavydas siknas pradejo grausti,kas kaip ismano,tas taip duona pelnosi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių