Darbo partijai leista jungtis su „Tvarka ir teisingumu“

Darbo partija galės jungtis su partija „Tvarka ir teisingumu“, antradienį nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas, atmetęs Generalinės prokuratūros prokuroro Sauliaus Versecko skundą, kuriuo šis prašė neleisti Darbo partijai reorganizuotis.

„Paminėtas prokuroro skunde draudimas keltų pagrįstų abejonių dėl tokio suvaržymo atitikimo Konstitucijai ir Politinių partijų įstatymui. Galima sutikti, kad prievolių perėmimas yra abejotinas, bent jau toje dalyje, kad naujas darinys perimtų reorganizuojamos partijos baudžiamąją atsakomybę. Tačiau darytina išvada, kad naikinti skundžiamą nutartį nėra pagrindo“, - posėdyje motyvus aiškino teisėjas Valdimaras Bavėjanas.

„Planuojamas partijų susijungimas bus galimas, nepaisant vykstančio baudžiamojo proceso. Mes iš tikrųjų keliame baudžiamosios atsakomybės po juridinio asmens reorganizavimo klausimą - ar galės būti baudžiamas naujas juridinis asmuo, kuris atsirastų reorganizacijos metu. Mes nesutikome su pirmos instancijos teismo argumentais“, - prieš nutarties paskelbimą žurnalistams sakė S. Verseckas, paklaustas, kokią įtaką turės tai, jeigu skundas bus atmestas.

Po nutarties paskelbimo S. Verseckas sakė, kad bet kuriuo atveju nuosprendis bus priimamas, bet Apeliacinis teismas pasisakė, kad jeigu Darbo partija iš tikrųjų reorganizuosis, iškils problema dėl jos patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.

Prokuroras apygardos teismo prašė apriboti partijos veiklą ir taip jai neleisti jungtis su partija „Tvarka ir teisingumas“, nes jo manymu, tokiu atveju Darbo partija išnyktų ir jos nebebūtų galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Apeliacinio teismo nutartis galutinė ir neskundžiama.

Vilniaus apygardos teismas minėtą prokuroro prašymą atmetė, pareikšdamas, jog kliūčių reorganizuoto juridinio asmens baudžiamajai atsakomybei nėra.

Vilniaus apygardos teismas taip pat paskelbė, kad pagal įstatymus, naujas juridinis asmuo trejus metus bus atsakingas už Darbo partijos veiksmus.

Prašymą dėl partijos veiklos apribojimo prokuroras pateikė netrukus, kai Darbo partija pradėjo derybas dėl jungimosi su „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kaltinami organizavę apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.

S. portretas
Gal kartą ateis vagiams atpildo valanda Lietuvoje? Kiek galima tyčiotis iš mūsų?

Sūduvis

Sūduvis portretas
Kiek gali tęstis šis politinis cirkas perkeltas į teismą???? Prokurorai gavę, politinių priešininkų, nurodymą bet kokia kaina sunaikinti Uspackichą ir jo partiją nes ji yra trukdžius,konservatorių ir socdemų, avantiūrom, atkatą prokurorai paėmė o svarių argumentų tai nėra, tai ir kuria teisinį cirką kuris yra vadinamas TEISINIU NIHILIZMU. Nejau prokurorams tik rūpi ši byla, na dar Venckienė su Kusaite, bet nerūpi SNORO, ŪKIO BANKO IAE energetikų milijardus nuostolių Lietuvai atnešusios aferos.

mo

mo portretas
si nuotrauka parodo straipsnio autoriaus pomegi tyciotis is zmoniu. Noras ,kad vaikai nesityciotu is kitu vaiku prasideda nuo suaugusiu tolerancijos. Jei sis zurnalistas turi vaiku tai manau, kad jo vaikai priskiriami prie tu, kurie tyciojasi is kitu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių