„Darbietė“ Ž. Pinskuvienė galutinai išteisinta dėl šmeižto

Vilniaus apygardos teismas penktadienį šmeižimo byloje paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį „darbietei“ Živilei Pinskuvienei.

Ž.Pinskuvienę į teismą privataus kaltinimo tvarka buvo padavusi Širvintų savivaldybės administracijos direktorė, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (dabar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos - BNS) narė Elena Davidavičienė.

Ji skundėsi, kad „darbietė“ ją apšmeižė 2011 metų rugsėjo 29 dieną per Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdį, svarstant klausimą „Dėl Širvintų rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančių bendrovei VAATC akcijų perdavimo Širvintų rajono savivaldybės administracijos direktoriui“. Tuomet Ž.Pinskuvienė viešai pareiškė, jog „šiandien nebijodama ir žiūrėdama direktorei tiesiai į akis, nebijodama net teismo, galiu Jus pavadinti, kad esate vagis“.

E.Davidavičienė mano, kad šiais žodžiais tarybos narė paskleidė apie ją tikrovės neatitinkančią informaciją ir pakirto pasitikėjimą ja.

Širvintų teismas nusprendė, kad vertinant visą kalbą ir jos turinį „darbietės“ žodžiai neturėjo tikslo pažeminti nukentėjusiąją ir pakirsti pasitikėjimą ja bei neigiamai paveikti tolesnę jos veiklą.

„Iš kaltinamosios kalbos matyti, kad ji neapkaltino nukentėjusiosios padarius praeityje nusikaltimą - vagystę, o šį žodį pavartojo siekdama atkreipti savivaldybės tarybos narių dėmesį į, jos nuomone, neteisėtą sprendimą - akcijas perduoti administracijos direktorei, o ne savivaldybės administracijai. Iš kalbos teksto matyti, kad kaltinamoji siekė, jog būtų priimtas kitoks tarybos sprendimas, o ne pažeminti nukentėjusiąją“, - rašoma teismo sprendime.

Širvintų teismo vertinimu, Ž.Pinskuvienės kalba nesukėlė nepasitikėjimo nukentėjusiąja, nes kalboje aiškiai nurodyta, kad jeigu bus priimtas toks sprendimas, direktorę bus galima vadinti „vagimi“, o „meras ir direktorė atsidurs prokuratūroje“, nes siūlomas tarybos sprendimas prieštarauja įstatymų nuostatoms.

Vilniaus apygardos teismas sutiko su žemesnio teismo motyvais ir nuosprendžio nenaikino. Teismas mano, kad Ž.Pinskuvienės veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties. Apygardos teismo verdiktas privataus kaltinimo byloje yra galutinis ir neskundžiamas.

Jeigu teismas būtų pripažinęs Ž.Pinskuvienę kalta, ji būtų netekusi Širvintų rajono savivaldybės tarybos narės mandato. Įstatymas numato, kad tarybos nario įgaliojimai nutrūksta priėmus jo atžvilgiu apkaltinamąjį nuosprendį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

e

e portretas
какая отвратителная рожа ...

isimylejas Pinskuviene

isimylejas Pinskuviene portretas
nerealiai grazi moteris

Jonis

Jonis portretas
dabar nieko nesuprasi kas kaltas , o kas ne viską daro pinigų kiekis ir brangūs kvalifikuoti advokatai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių