Cigarečių „Leningrad“ kontrabanda iš Latvijos

Valstybės sienų apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad Pasvalio rajone Šiaulių pasieniečiai sulaikė mikroautobusą, kuriuo Joniškio rajono gyventojas vežė didelį kontrabandinių rūkalų krovinį, vertą apie 138 tūkst. Lt.

Be jo, pasieniečiai sulaikė ir mikroautobusą lengvuoju automobiliu lydėjusį vyrą bei pasienio su Latvija apylinkes žvalgiusį asmenį.

Ketvirtadienį VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai, Specialiosios paskirties būrio bei Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai Pasvalio rajono kelyje Puodžiūnai - Vaškiai, apie kilometrą nuo Lietuvos ir Latvijos sienos, patikrinti sustabdė krovininį mikroautobusą „Ford Transit". Jis į Lietuvą iš Latvijos įvažiavo keliu, prie kurio anksčiau veikė Puodžiūnų kontrolės punktas.

Vairuotojas, pastebėjęs pasieniečius, sustabdė transporto priemonę ir mėgino sprukti. Tuo pačiu metu bėgti pradėjo ir netoliese ties kelio sankryža stoviniavęs asmuo.

Abu bėgliai mėgino įsėsti į privažiavusį lengvąjį automobilį „Volvo". Šią mašiną pasieniečiai jau buvo pastebėję prieš atvažiuojant mikroautobusui. Manoma, kad jos vairuotojas ir ties sankryža lūkuriavęs vyras atliko žvalgų funkcijas.

Pasieniečiai sulaikė prie „Volvo" pribėgusius, bet nespėjusius įlipti vyrus bei automobilio vairuotoją.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad mikroautobusą vairavo 22 metų Joniškio rajono gyventojas, „Volvo" - 37 metų Pakruojo rajono gyventojas. Šiame rajone gyvenantis dvidešimtmetis stebėjo apylinkes ties kelio sankryža.

Paaiškėjo, kad mikroautobuso kėbule prikrauta cigarečių dėžių. Pasieniečiai suskaičiavo 70 gamyklinių pakuočių cigarečių „Leningrad". Visi 35 tūkstančiai pakelių rūkalų paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Šio krovinio vertė įskaitant mokesčius yra apie 138 tūkst. Lt. Tokios rūšies cigaretės iki tol būdavo sulaikomos itin retai ir kur kas mažesniais kiekiais.

Tris sulaikytuosius Šiaulių pasieniečiai uždarė į areštines. Abu automobiliai ir kontrabandinių rūkalų krovinys laikinai saugomi Šiaulių rinktinėje.

Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pastaruoju metu pastebima, kad žymiai sustiprinus Lietuvos sienos su Rusija apsaugą keičiasi ir kontrabandinių tabako gaminių judėjimo kryptys - nusikalstamos grupuotės, užsiimančios cigarečių kontrabanda iš Rusijos į Lietuvą, vis didesnį dėmesį skiria neteisėtam cigarečių gabenimui iš Latvijos į Lietuvą per buvusius pasienio kontrolės punktus.


Šiame straipsnyje: cigaretėkontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių