Bylą dėl avarijos, kurio metu žuvo 7 žmonės teisme

Vilkaviškio rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Kęstutis Jasaitis Vilkaviškio rajono apylinkės teismui perdavė kaltinamąjį aktą su baudžiamąja byla dėl eismo įvykio, kurio metu žuvo net septyni žmonės.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis R. M., gim. 1985 m., 2009 m. vasario 21 d. apie 23.00 val. Vilkaviškio r. sav., kelio Marijampolė - Kybartai - Kaliningradas 37.750 kilometre, Virbalio miesto ribose, vairavo kelių transporto priemonę, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio iki sunkaus girtumo. Kaltinamajam tai buvo ne pirmas kartas, kuomet jis vairavo transporto priemonę neblaivus. Šiam asmeniui 2007 m. gegužės 30 d. nutarimu pagal ATPK 301 str. vairuoti tos kategorijos transporto priemonę teisė buvo atimta 36 mėnesių laikotarpiui. Kaltinamasis  nesilaikė būtinų atsargumo priemonių, kad nebūtų sukeltas pavojus kitų eismo dalyvių saugumui, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, bei viršijo leistiną greitį gyvenvietėje, atsiradus kliūčiai - artėdamas prie priekyje jo važiavimo kryptimi mažesniu greičiu važiuojančio automobilio laiku nesulėtino greičio, automobilio, nesukeliant pavojaus kitiems eismo dalyviams nesustabdė, dėl ko, jo vairuojamu automobiliu atsitrenkė į kitą automobilį. Įvyko eismo įvykis, kurio metu dėl R. M. sukelto susidūrimo automobilis prarado judėjimo stabilumą ir išslydęs į priešpriešinio eismo juostą, susidūrė su vilkiku ir dėl to žuvo 7 žmonės bei keliems autoįvykio dalyviams sutrikdyta sveikata.

Kaltinamasis kaltę padarius nusikalstamą veiką pripažino pilnai, tačiau jo atsakomybę sunkina aplinkybės: dėl padarytos veikos atsirado sunkių padarinių - žuvo 7 žmonės.

R.M. kaltinamas padaręs neatsargų nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 6 dalyje. už kurį numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų.

 „Nors šios nusikalstamos veikos priskiriamos prie neatsargių, tačiau eismo įvykiai dėl neblaivių vairuotojų kaltės, kelia pagrįstą visuomenės susirūpinimą. Nukentėjusiųjų nuomone,  šiuo metu  galiojančios Baudžiamojo kodekso normos, reglamentuojančios atsakomybę už kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimus, ne visada atitinka nukentėjusiųjų lūkesčius ir teisėtus interesus“ - sakė Vilkaviškio rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Kęstutis Jasaitis.


Šiame straipsnyje: avarija vilkaviškio rajone

NAUJAUSI KOMENTARAI

pagonis

pagonis portretas
kodekso 281 straipsnio 6 dalyje. už kurį numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų CIA KAS PER ANIGDOTAS-UZ 7 ZMONES-GALIMA GAUTI TIK 10 METU.O ZMOGUS UZMUSES VIENA ZMOGU GAUNA 10 METU-O UZMUSI 7 IR GAUNI TIEK PAT,KAS CIA PER DEMOKRATIJE IR TEISIBE ?

nieko baisaus

nieko baisaus portretas
cia 25metai nelaisves turetu buti 10metu tai juokas po 5 metu jis vel bus laisveje kiti darys ta pati nes max bausme atlikti reikia 5 metus kad butum laisvas o gautu 25 metus tada kiti pagalvotu labai manau bet deja taip nebus musu salyje ka reikia mes nematom ko nereikia visur perlenkiam lazda

.

. portretas
Čia tyčinis nusikaltimas, važiavo be teisiu ir girtas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių