Buvusi Statistikos departamento darbuotoja nuteista už kyšininkavimą

Vilniaus apygardos teismas dėl kyšininkavimo pirmadienį kalta pripažino buvusią Statistikos departamento Vilniaus teritorinės statistikos valdybos Gyventojų ir būsto surašymo Senamiesčio skyriaus vedėjai Ievą Bružaitę.

Nuteistajai skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant. Nuteistajai taip pat skirta 1,3 tūkst. litų įmoka į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą. Be bausmės vykdymo atidėjimą prižiūrinčios institucijos sutikimo moteris negalės išvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau nei 7 paroms.

Kitas kaltinamasis Olegas Feofanovas pripažintas kaltu dėl padėjimo kyšininkauti - jam skirta vienerių laisvės atėmimo bausmė ir jos vykdymas atidėtas tam pačiam laikui. Vyras į fondą turės sumokėti šiek tiek daugiau nei 1 tūkst. litų.

Trečias kaltinamasis Karolis Važnevičius taip pat nuteistas dėl padėjimo kyšininkaujant, tačiau kaltę teisme pripažinęs vyras nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas ir pagal laidavimą perduotas tėvo atsakomybėn vienerių metų laikotarpiui.

Nuo 2010 metų sausio mėnesio I.Bružaitė buvo atsakinga už asmenų atranką į Statistikos valdybos darbuotojus gyventojų ir būsto surašymui atlikti. Moteris laikinai buvo priimta į darbą, kol vyks surašymas. Dabar Statistikos departamente ji nebedirba.

Bylos duomenimis, I.Bružaitė sudarė galimybes Statistikos valdybos instruktoriais įdarbinti O.Feofanovo ir K.Važnevičiaus rekomenduotas vilnietes A.D. ir S.M. ir už tai iš pastarųjų reikalavo bei provokavo duoti kyšį, o balandžio 13 dieną Odminių gatvėje automobilyje priėmė 800 litų kyšį. Manoma, kad kyšio prašyta už pagalbą ir sąlygų sudarymą įsidarbinti surašinėtojomis.

A.D. ir S.M. turėjo duoti už kiekvieną išdirbtą mėnesį po 200 litų kyšį.


Šiame straipsnyje: kyšiskyšininkavimaskorupcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių