„Buvusi marti“ iš klaipėdietės išviliojo 20 tūkst. litų

Nuo telefoninių sukčių nukentėjo garbaus amžiaus klaipėdietė. „Buvusi marti“ iš jos išviliojo daugiau nei 20 tūkst.litų.

Policijos departamento duomenimis, sukčių skambučio 73 metų Smiltelės gatvės gyventoja sulaukė trečiadienį apie 12 val. Į jos laidinį namų telefoną paskambino moteris, prisistatė buvusia marčia ir aiškino patekusi į eismo įvykį bei maldavo padėti.

Šiek tiek vėliau pensininkei paskambino ir vyriškis, kuris prisistatęs policijos pareigūnu paprašė popieriaus lape parašyti jo diktuojamą tekstą apie žalos atlyginimą.

Patikli moteris iškart pasiėmė popieriaus lapą ir pradėjo rašyti tariamo policininko diktuojamą tekstą. Jai berašant, nuskambėjo durų skambutis. Atidariusi duris, pensininkė išvydo jaunuolį, kuris paaiškino esąs jos „buvusios marčios“ draugas, atėjęs paimti pinigų.

Senolė net nesusimąstydama atidavė jam visas savo santaupas - 2900 eurų ir 10 tūkst. litų.

Tik vėliau susisiekusi su buvusia savo sūnaus žmona, moteris sužinojo, kad ši jai nei skambino, nei prašė pagalbos. Klaipėdietė suprato, kad pakliuvo ant sukčių kabliuko ir kreipėsi į policiją. Patirtus nuostolius ji įvertino 20 tūkst. ir 5 litais.

Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnai įtaria, kad sukčiai yra gerai susipažinę su šios moters gyvenimo detalėmis – jie žinojo, kad jos sūnus yra išsiskyręs, kad moteris savo namuose laiko nemažas pinigų sumas.

Įtariama, kad šia informacija galėjo pasinaudoti jai artimi žmonės, giminaičiai arba kaimynai.


Šiame straipsnyje: telefoniniai sukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių