Buvusi D.Kedžio sugyventinė vėl panoro matytis su dukra

Pasimatymų su dukra atsisakiusi Laimutė Stankūnaitė persigalvojo - ji vėl nori matytis su dukra, nors Vilniaus apygardos teismas šių susitikimų jai ir neprailgino.

Pirmasis motinos ir dukters susitikimas, po daugiau nei mėnesį trukusios pertraukos įvyko ketvirtadienį.

Antradienį Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė du L.Stankūnaitės atskiruosius skundus.

Pirmuoju ji prašė panaikinti šių metų liepos 8 d. Kauno apylinkės teismo nutartį sustabdyti D.Kedžio inicijuotą bylą dėl L.Stankūnaitės teisių į vaiką apribojimo, antruoju - pakeisti bendravimo su dukra tvarką.

Policijos jau daugiau nei du mėnesius ieiškomas D.Kedys apriboti L.Stankūnaitės teises į dukrą teismo paprašė kilus įtarimams, kad motina pardavinėjo savo dukrą pedofilams. Šią civilinę bylą Kauno apylinkės teismas yra sustabdęs iki bus baigtas ikiteisminis tyrimas pedofilijos byloje.

Vilniaus apygardos teismas nustatė, kad šis sprendimas yra teisingas, todėl paliko jį nepakeistą.

Nepatenkino teismas ir L.Stankūnaitės prašymo matyti dukrą dažniau. Kaip ir anksčiau, ji su ja galės matytis tik pirmadieniais ir ketvirtadieniais nuo 9 iki 11 val. Šiuos susitikimus stebės Kauno vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai, o kadangi tiek L.Stankūnaitė, tiek jos dukra yra saugomos pareigūnų, saugią vietą parinks Kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Kaip jau rašėme, L.Stankūnaitė yra pati atsisakiusi susitikimų su dukra iki nebus paskelbta ši Vilniaus apyagrdos teismo nutartis. Pati L.Stankūnaitė aiškino, jog jai dviejų valandų pasimatymų su dukra neužtenka, todėl, kad vaikas nebūtų traumuojamas, jų visiškai atsisakė.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė yra gavusi L.Stankūnaitės prašymą dėl susitikimų su dukra organizavimo. Gruodžio 22 d. kontrolierė vyks į Kauną ir susidariusias problemas bandys spręsti kartu su Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistais.

„Bandysime rasti optimaliausią variantą, kuris būtų priimtinas ir mergaitės globėjai Neringai Venckienei, nes ji žmogus dirbantis, tačiau susitikimuose privalo dalyvauti, taip pat L.Stankūnaitei. Jai nėra apribotos teisės į vaiką, todėl jai turi būti suteikti susitikimai su dukra“, - sakė R.Šalaševičiūtė.

Kadangi tiek L.Stankūnaitė, tiek jos dukra yra saugomos, tikimasi, kad bus sutarta, jog motina su dukra matosi per savaitę ne dvi dienas po dvi valandas, o vieną dieną - keturias valandas.

Tam, R.Šalaševičiūtės duomenimis, neprieštarauja ir pati L.Stankūnaitė.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių