Buvusi D.Kedžio sugyventinė L.Stankūnaitė apsimelavo (papildyta)

Buvusios Drąsiaus Kedžio sugyventinės Laimutės Stankūnaitės vieši pareiškimai, kad Jonavos apylinkės teisme trečiadienį vyks teismo posėdis dėl jos dukters gyvenamosios vietos nustatymo, neatitinka tikrovės.

„Ryte 8 val. paskambinau į teismą, joks posėdis nevyksta, nepaskirta net parengiamojo posėdžio data“, - sakė dabartinė mergaitės globėja Neringa Venckienė.

Kad šio posėdžio data nepaskirta portalui patvirtino ir Jonavos apylinkės teismo atstovai.

Kai jau rašėme, šeštadienį kalbėdama su vieno ją nuolat ginančio dienraščio žurnaliste L.Stankūnaitė džiaugėsi, kad dukra netrukus vėl gyvens su ja. Ji įvardijo net datą, kada, anot jos, Jonavos apylinkės teisme įvyks teismo posėdis dėl mažametės mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo. Jos teigimu, posėdžio data yra paskirta trečiadienį, vasario 17 d.

Nei N.Venckienė, nei jos vyras advokatas Aidas Venckus šaukimo į šį posėdį nebuvo gavę, todėl su nerimu pralaukę ilgajį savaitgalį, trečiadienį ryte iškart puolė skambinti į teismą ir klausti, ar tai tiesa, ką L.Stankūnaitė skelbia spaudoje, ar teismas kažką slepia, į posėdį nekviesdami jų.

Jonavos apylinkės teismo atsakymas sutuoktinius nuramino.

Šią bylą Jonavos rajono apylinkės teismas gavo dar sausio 13 d.

L.Stankūnaitės skundas šiam teismui buvo persiųstas iš Kauno apygardos teismo, kuriame Civilinių bylų skyriuje dirba N.Venckienė.

Kauno apygardos teismą skundas pasiekė iš Kauno apylinkės teismo, kai šio teismo teisėjai vieningai nusišalino nuo jo nagrinėjimo.

Gavęs skundą Jonavos rajono apylinkės teismas jį priėmė ir išsiuntinėjo suinteresuotoms šalims raštus, raginančius pateikti atsiliepimus.

Tokį raštą sausio 18 d. gavo ir dviguba žmogžudyste įtariamo D.Kedžio artimieji. Jame teigiama, kad jei per 20 dienų D.Kedys nepateiks atsiliepimo, byla bus nagrinėjama jam nedalyvaujant.

Kadangi, kur dabar yra D.Kedys negali pasakyti nei jo artimieji, nei tarptautinę paiešką paskelbę pareigūnai, N.Venckienė į L.Stankūnaitės skundą atsiliepimą išsiuntė savo vardu. Jame mergaitės globėja prašo ją pripažinti šioje byloje atsakove. 

Ar jos prašymas patenkintas, atsakymo iš teismo N.Venckienė iki šiol negavo.

Pasak Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės, šios bylos nagrinėjimas Jonavos apylinkės teisme yra neįmanomas, neišnagrinėjus kitų bylų ir nepanaikinus jų anksčiau priimtų sprendimų.

N.Venckienė ir jos vyras penktadienį apskundė Vilniaus apygardos prokuroro Ramūno Šileikos priimtą nutarimą dėl pedofilijos bylos. Jie skundžia ne tik tą dalį, kurioje Andriui Ūsui panaikinti įtarimai dėl mažametės seksualinio prievartavimo, bet ir ikiteisminio tyrimo nutraukimą L.Stankūnaitės, jos sesers Violetos Naruševičienės bei Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus atžvilgiu.

A.Venckus savo skundą išsiuntė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiajam prokurorui Ramučiui Jancevičiui, o N.Venckienė - paskirtam laikinam generaliniam prokurorui Raimondui Petrauskui.

Per kiek laiko turi būti išnagrinėjami tokie skundai, baudžiamojo proceso kodeksas nenurodo. „Prokuroras Ramūnas Šileika kaltinamąjį aktą dar tik rašo, man atrodo, kad kartu bus atmesti skundai ir byla keliaus į teismą“, - kad jų skundai bus patenkinti nelabai tiki N.Venckienė.

Beje, trečiadienį A.Venckus prokuratūrai planuoja išsiųsti dar vieną raštą. Jame nurodoma, kokius papildomus veiksmus būtina atlikti šioje didelį rezonansą sukėlusiose byloje.

Norint Jonavos apylinkės teismui pradėti nagrinėti bylą dėl D.Kedžio dukters gyvenamosios vietos nustatymo taip pat reikia sulaukti galutinių sprendimų civilinėse bylose dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo L.Stankūnaitės atžvilgiu bei byloje, kurioje D.Kedys prašė apriboti jos, kaip motinos teises į dukrą.

„Tam, kad mergaitė galėtų gyventi kartu su mama, turi būti panaikinta ir globa suteikta N.Venckienei. Kad tai būtų padaryta reikės, kad Kauno savivaldybės administracijos direktorius įvertintų esamą padėti, teismas turės prašyti ir Kauno miesto bei rajono vaiko teisių skyrių išvadų, turi būti įvertinta kokiose buitinėse sąlygose vaikas gyvens, kokia jį sups aplinka ir taip toliau“, - aiškino R.Šalaševičiūtė.

Tik, jei visi šie sprendimai bus L.Stankūnaitės naudai, teismas galės spręsti su kuo turi gyventi mergaitė.

N.Venckienės nuomone, L.Stankūnaitė ir jos advokatės žino, kad ši kova dėl mergaitės nebus lengva ir trumpa, todėl visomis priemonėmis bando klaidinti visuomenę ir šmeižti ją, mažametės globėją.

„Vasario 12 d. Vaiko teisių apsaugos tarnyba man pranešė, kad L.Stankūnaitė nenori pasimatyti su dukra, tačiau jau tą pačią dieną, apie 14 val. gaunu pranešimą - ji persigalvojo. Nuvežame mergaitę vasario 15 d. į sustikimą, o po jo ji skundžiasi, jog  skauda galvą, skauda pilvą. Nuvežu į polikliniką, nedirba, nuvežu į Kauno klinikas, pasirodo, mergaitė kuo sveikiausia, ji gydytojai pasakė, jog jai mama per pasimatymą liepė sakyti, kad serga”, - pasakojo N.Venckienė.

D.Kedžio dukters globėja įsitikinusi, kad L.Stankūnaitė versdama dukrą meluoti tik bando įrodyti, jog ji blogai prižiūri vaiką. “Po to sakys, kad aš neprižiūriu, kad vaiką sergantį atvežiau”, - kalbėjo mergaitės globėja.

Kad apsisaugoti nuo tokių kaltinimų, ji šįkart apsidraudė - iš gydytojos paėmė pažymą, kurioje juodu ant balto parašyta, jog vaikas sveikas.

“Ji pasakoja, kad su kailiniais per dideliais atvežu. Jai kailinius gražiausius mano brolis pasiuvo. Esą su kojinėmis suplyšusiomis į susitikimus ateina. Gražiai gražu, žodžių trūksta. Nežino, ką daryti, tai ir skundžiasi, kur netingi”, - L.Stankūnaitės elgesiu piktinasi N.Venckienė.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių