Buvęs Socialistų partijos lyderis už nužudymą kalės ketverius metus

Kauno apygardos teismas pirmadienį kaltu dėl nužudymo pripažino buvusį Socialistų partijos lyderį Albiną Visocką ir nuteisė jį kalėti ketverius metus pataisos namuose. Nuteistasis taip pat turės sumokėti 50 tūkst. litų neturtinę žalą nužudytojo dukrai.

Pasak teismo pranešimo, vilnietis pensininkas A.Visockas kaltintas 2010 metų rugpjūtį peržengęs būtinosios ginties ribas ir tyčia nužudęs 24 metų Modestą P.

Mirtimi pasibaigęs incidentas įvyko vieno Kaišiadorių rajono kaimo sankryžoje, į kurią, kaip teigė pats kaltinamasis, jis atvažiavo pakalbėti telefonu, nes sodyboje nėra mobiliojo ryšio. Pamatęs atvažiuojantį automobilį, vyras pasitraukė. Tačiau iš sustojusios automobilio išlipusi kompanija papriekaištavo, kad jis trukdo pravažiuoti.

Kaltinamajam atsikirtus, kažkuris iš atvažiavusiųjų išplėšė jam iš rankų dviratį ir įmetė į griovį, tad išsigandęs agresijos jis puolė bėgti. Atsisukęs pamatė, kad visa kompanija vejasi, todėl išsitraukė savigynai išduotą ginklą ir perspėjo, kad jį panaudos. Kadangi kompanija vis tiek artinosi, vieną šūvį paleido į orą, vėliau, kažkurio stumtelėtas, dar vieną. Trečiuoju šūviu pataikė agresyviai besiartinančiam nukentėjusiajam tiesiai į krūtinę. Šis įvykio vietoje mirė.

Pasak teismo pranešimo, tiek viena, tiek kita pusė įvykio aplinkybes aiškino sau naudinga prasme: kaltinamasis - kad tai buvo būtinoji gintis, kiti įvykio dalyviai - kad jie kaltinamojo nepuolė.

Teismas nustatė, kad konfliktą išprovokavo atvažiavę jaunuoliai, nukentėjusysis buvo nusiteikęs agresyviai, keikėsi, kaltinamojo bandymams išvengti konflikto nepakluso, taigi kaltinamasis buvo priverstas gintis. Vis dėlto jo veiksmai - tiesioginis šūvis į krūtinę - neatitiko kėsinimosi pobūdžio ir pavojingumo. Būtinosios ginties ribų peržengimą sąlygojo ir kaltinamojo neblaivumas.

Žiniasklaidoje skelbta, kad vilnietis A.Visockas į savo tėviškę Kieliškių kaime atvykdavo su savigynai išduotu ginklu, įsigytu po to, kai plėšikai suluošino jo kaimyną. Su ginklu vyras esą nesiskirdavęs, net kai eidavo tvarkyti tėvų kapų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Tevai ,isgerei? ginkla palik namuose.

mentas

mentas portretas
nieko jis nepadare, tik atstume uzpuolikus(besigindamas) keliomis kulkomis...stume tai suviu i krutine,matyt, buvo issigandes del savo gyvybes...

dziugu

dziugu portretas
kad komunistas nors viena gera darba Lietuvai padare....pamazejo buduliu..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių