Buvęs ministro patarėjas K.Rupulevičius vairuotojo pažymėjimo neatgaus

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pirmadienį atmetė Seimo narės Astos Baukutės sutuoktinio, buvusio aplinkos ministro patarėjo Kęstučio Rupulevičiaus skundą dėl atimtos teisės vairuoti.

Praėjusių metų lapkritį Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas iš K.Rupulevičiaus nusprendė atimti vairuotojo pažymėjimą 4 metams ir 3 mėnesiams. Be to, buvusiam aplinkos ministro patarėjui skirta 3700 litų bauda. Tuo nepatenkintas K.Rupulevičius šią nutartį apskundė.
"LVAT nusprendė nutarimą palikti nepakeistą ir apeliacinio skundo nepatenkinti", - BNS sakė teismo atstovė Neringa Lukoševičienė.

K.Rupulevičius administracinėn atsakomybėn buvo patrauktas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, nulėmusį turto sugadinimą, bei už pasitraukimą iš eismo įvykio.

Bylos duomenimis, K.Rupulevičiui buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl to, kad "pažeidėjas vairuodamas "SEB lizingas" priklausantį automobilį "Toyota Land Cruiser" buvo neatsargus ir trenkėsi į šviesoforo apsauginę tvorelę, jį nuversdamas".

Apylinkės teismas pripažino, kad K.Rupulevičius, nuvertęs šviesoforą, nesustojo ir pasišalino iš įvykio vietos, tuo padarydamas Kelių eismo taisyklių pažeidimą, nulėmusį turto sugadinimą.
Iš pradžių dėl tuometinio aplinkos ministro patarėjo nuversto šviesoforo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet vėliau byla iš baudžiamosios perkvalifikuota į administracinę.

Prokurorams nepavyko įrodyti, kad po savo 49-ojo gimtadienio namo vykęs pareigūnas prie vairo galėjo sėdėti neblaivus. Be to, parlamentarės sutuoktinės nuo pareigūnų slėpė sugadintą visureigį.

Vilniaus apygardos administraciniame teisme nagrinėjamas kitas K.Rupulevičiaus skundas - jis siekia, kad atleidimas iš aplinkos ministro patarėjo pareigų būtų pripažintas neteisėtu. Mat iš pareigų K.Rupulevičius atleistas, kai buvo išėjęs tėvystės atostogų, Jis taip pat reikalauja priteisti jam kompensaciją už priverstinę pravaikštą.


Šiame straipsnyje: Kęstutis Rupulevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių