Buvęs D.Kedžio šalininkas reikalauja teisto advokato (papildyta)

Antradienį Vilniaus 3 teisme turėjo būti pradėta nagrinėti Mariaus Kuprevičiaus baudžiamoji byla. Buvęs Drąsiaus Kedžio šalininkas kaltinamas grasinęs socialiniame tinklalapyje „Facebook“ Vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei.

Antradienį prasidėjus posėdžiui Marius Kuprevičius pareikalavo, kad jį gintų buvęs advokatas Nerijus Ulčinas. Šis iš advokatų sąrašų išbrauktas teisininkas jį gynė anksčiau.

Ne vienoje skandalingoje byloje dirbęs šiaulietis advokatas Nerijus Ulčinas irgi sėdo į teisiamųjų suolą ir išgirdo nepalankų nuosprendį.

35-erių metų N.Ulčiną Šiaulių apygardos teismas prieš metus pripažino kaltu piktnaudžiavus tarnyba ir sukursčius savo ginamąjį Vytautą Klimą suklastoti dokumentus.

Antradienį teisto gynėjo reikalaujantis M.Kuprevičius Vilniaus 3 apylinkės teisėjos dėl advokato  paprašė kreiptis į Konstitucinį Teismą. Teisėja atmetė jo prašymą.

M.Kuprevičius pareikalavo, kad jo bylą nagrinėjanti teisėja nusišalintų, tačiau teisėja nenusišalino.

Antradienį, 13 val. teisme buvo numatyta liudytojų, tarp jų ir kelių mažamečių, apklausa. Kadangi jie pranešė, kad neturi pinigų atvykti iš Biržų į Vilnių, buvo nuspręsta šiuos liudytojus atvežti. Atidėjus teismo posėdį, ties Panevėžiu liudytojus vežęs autobusas apsisuko ir grįžo atgal.

„Tie liudytojai visai nereikalingi, jie tik gali patvirtinti, kad mane pažįsta. O jie tikrai mane pažįsta, nes yra žmonos giminaičiai“, - portalui 1diena.lt sakė M.Kuprevičius.

Viena liudytoja į teismą vyko su metų ir poros mėnesių dukrele, nes neturėjo kam jos palikti. Į teismą su putrečių metų dukryte į teismą atėjo ir pats M.Kuprevičius. Į posėdį buvo kviečiama ir jo žmona, nors moteris prašė vadovautis jos ikiteisminio tyrimo metu duotais parodymais. „Žmona teisme, aš teisme, neturėjome kur dukrytės palikti, teko vestis į teismą. O aš dar ir su 39 temperatūra atėjau“, - kalbėjo už tariamą grasinimą E.Žiobienei teisiamas vilnietis.

M.Kuprevičius mažamečių vaikų ir nieko apie šią bylą nežinančių liudytojų apklausą teisme vertina, kaip psichologinį spaudimą. „Tai psichologinis spaudimas, gal jie galvoja, kad aš palūšių. Nėra visiškai jokių įrodymų, kad tą žinutę siunčiau aš, nei mano, nei giminių kompiuteriuose jokios informacijos nerasta, o pagal “Facebook„ pateiktą IP adresą jiems nepavyko nustatyti, iš kieno kompiuterio galėjo būti siųsta žinutė E.Žiobienei“, - portalui 1diena.lt sakė M.Kuprevičius.

Vienas aktyviausių D.Kedžio dukters gynėjų mano, kad žinutę Vaiko teisių apsaugos konktrolierei galėjo išsiųsti bet kas jos vardu ir pavarde susikūręs anketą „Facebooke“. Šiame socialiniame tinklalapyje leidžiamas vienodų profilių kūrimas - bet kuris asmuo gali pasisavinti ne tik kito žmogaus tapatybę, bet ir įsidėti nuotrauką to žmogaus, kuriuo jis bando apsimesti.

Taip "Facebooke" galima tapti bet kuriuo žmogumi, ir šalies Prezidente Dale Grybauskaite, ir Seimo pirmininke Irena Degutiene ar Vyriausybės vadovu Andriumi Kubiliumi. "Gali sėdėti žmogus kur nors Anglijoje ir I.Degutienės vardu rašinėti visokias nesąmones. O po to J.Degutienė turės įrodinėti, kad ne ji šmeižė, grasino ar kažką įžeidinėjo", - pavyzdį pateikė M/Kuprevičius.  

Bylos nagrinėjimas atidėtas iki lapkričio.

Prieš metus M.Kuprevičiaus bylą buvo ketinta nagrinėti pagreitinto proceso tvarka. Byla buvo grąžinta prokuratūrai, nes nebuvo išaiškintos grasinimų aplinkybės – byloje buvo tik Vaiko teisių apsaugos kontrolierės pareiškimas, kad jai buvo grasinta, ir M.Kuprevičiaus parodymai, juose jis kaltinimus neigia.

Byla per metus buvo papildyta. Teisiamasis kaltinimus ir dabar neigia, ir sako, kad teisėsaugininkai net nesiaiškino, iš kurio kompiuterio buvo siųsta grasinama žinutė.

M.Kuprevičius kaltinamas psichinės prievartos naudojimu reikalaujant atlikti tam tikrus veiksmus. Jam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų.

M.Kuprevičių teisėsaugininkams dėl žinučių socialiniame tinkle „Facebook“ apskundė vaiko teisių apsaugos kontrolierė E.Žiobienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Visus tuos patvorinius reikiejo susodinti, o vaika motinai atiduoti. Butu tvarka

hmmm

hmmm portretas
gal Titas Petraitis vel kuzia?

AHA

AHA portretas
TOKS TOKĮ ...
VISI KOMENTARAI 68

Galerijos

Daugiau straipsnių