Butas Grigiškėse buvo paverstas kanapių auginimo laboratorija

Nuomojamas butas Grigiškėse buvo paverstas kanapių auginimo laboratorija, ten laikyta įvairių narkotinių ir psichotropinių medžiagų, jomis prekiauta.

Tai nustatė baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas. Kanapes auginusiam ir narkotikus pardavinėjusiam vilniečiui A.G. teismas skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę, pranešė teismo atstovas spaudai.

27 metų A.G. išsinuomotame bute iki 2010-ųjų vasario, turėdamas tikslą parduoti, laikė daugiau kaip 15 gramų heroino bei beveik 26 gramus metamfetamino. Nedidelę dalį heroino jis pardavė N. S., kuri ir pati vartojo, ir perpardavė S.K., ir dar atsargai pasiliko. Tą pačią dieną su įkalčiais ši trijulė įkliuvo policijos pareigūnams.

Kvaišalai aptikti per asmenines bei gyvenamųjų patalpų kratas. Ketvirtį gramo heroino iš perpardavinėtojos įsigijęs 28 metų S.K. buvo sulaikytas tuoj po šio nelegalaus sandorio. Iškrėtę 32 metų N.S. pareigūnai pas ją rado heroino bei kanapių. Tačiau didžiausi narkotinių bei psichotropinių medžiagų kiekiai aptikti slaptoje kanapių laboratorijoje - daugiau kaip 1,1 kilogramo kanapių ir jų dalių, taip pat per 14 gramų heroino ir beveik 27 gramai metamfetamino.

Namo laiptinėje heroino įsigijęs S.K. ir kvaišalus jam pardavusi N.S. savo kaltę teisme visiškai pripažino, A.G. dėl kanapių auginimo - tik iš dalies.

Pareigūnai nustatė, kad išsinuomotame bute įrengdamas kvaišalų laboratoriją, vyras balkono duryse išpjovė angą, pro kurią išvedė ventiliacijos vamzdį. Kad kambaryje būtų nuolatinė temperatūra, nusipirko specialių lempų, sumontavo skardą, kurios paviršius atspindėjo jų skleidžiamą šviesą, o tuo pačiu - ir šilumą. Įsigydamas kanapių sėklų apmokėti už jas internetu paprašė pažįstamos merginos. Kasdien atvažiuodavo į Grigiškes palaistyti kanapių. Tačiau A.G. teisme pareiškė, kad kanapes auginęs ne parduoti, o „vedinas smalsumo“. Tačiau teismas tuo nepatikėjo.

A.G. anksčiau teistas keturis kartus. Prieš penkerius metus skirtos bausmės vykdymas jam buvo trejiems metams atidėtas.

Heroino iš jo pirkusiai 32 metų N.S. šis teistumas - keturioliktas.

Parinkdamas bausmių rūšį teismas nusprendė, kad Priklausomybės ligų centre į priežiūros grupę įrašytai ir tris vaikus išlaikančiai N.S. pakaks skirti mažesnę už vidurkį bausmę. Nuo opioidų priklausomam A.G., nusikaltusiam per bausmės atidėjimo laikotarpį, skirta pakankamai griežta laisvės atėmimo bausmė, prie kurios pridėta dalis bausmės, neatliktos pagal ankstesnįjį teismo nuosprendį.

Neteisėtai kvaišalais disponavusi ir juos platinusi N.S. už grotų praleis pustrečių metų. Neteisėtai narkotines medžiagas įsigijęs ir laikęs S.K. turės sumokėti 390 litų (3 MGL dydžio) baudą.

Kaltinimai buvo pateikti ir dar vienam asmeniui, tačiau jis išteisintas nenustačius, kad dalyvavo padarant nusikalstamas veikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
juokas per ašaras

mh

mh portretas
vienas geras dalykas, kaimynam šildymas buvo pigesnis, nes auginant šitas žoleles reikia 24 laipsnių šilimos...

uiuiui

uiuiui portretas
na bobai kaip visada mazesne bausme nes prisidenge vaikais: kanoriu ta darau prisidirbau trys vaikus del pasalpu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių