Bus teisiami benamį padegę paaugliai

Kauno apygardos teismui perduota baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Kaip praneša delfi.lt, ikiteisminio tyrimo duomenimis, naktį į 2007 metų lapkričio 11 d. Kaune, Taikos pr. esančio namo laiptinėje gulėjęs neturintis gyvenamosios vietos vyriškis buvo apipiltas benzinu ir padegtas. Iškviesti priešgaisrinės apsaugos pareigūnai gaisrą užgesino, tačiau nukentėjęs šešiasdešimt ketverių metų vyriškis dėl patirtų sužalojimų kitą dieną ligoninėje mirė.

Netrukus buvo sulaikyti du įtariamieji - penkiolikos metų nepilnametis bei aštuoniolikmetis. Įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė - suėmimas, abu jie anksčiau nebuvo teisti.

Tyrimo metu nustatyta, jog įtariamieji, rengdamiesi nusikaltimui, degalinėje į 0,7 litro talpos indą nusipirko benzino, sakydami, kad jis reikalingas žoliapjovei, o vėliau dar paprašė ir žiebtuvėlio ar degtukų.

Kaltinamajame akte prokuroras, įvertinęs visus tyrimo metu surinktus duomenis, konstatavo, kad padaryta nusikalstama veika turi požymių nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo dėl chuliganiškų paskatų, kankinant ar kitaip itin žiauriai, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu. Sunkinančiomis aplinkybėmis laikytina tai, kad nusikaltimo metu įtariamieji buvo apsvaigę nuo alkoholio ir kad veikė kaip bendrininkų grupė.

Įstatymas numato, kad teismas kaltus dėl nužudymo asmenis gali nubausti laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos. Nepilnamečiams negali būti skirta didesnė negu dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių