Broliai Vilniuje platino marihuaną

Policijos departamentas pranešė, kad pavyko nutraukti narkotikų platinimo kelią iš Viduriniosios Azijos. Narkotikų platinimu įtariami du broliai.

Tęsdami ilgalaikį tyrimą dėl heroino ir kitų narkotinių medžiagų patekimo į Lietuvą iš Vidurinės Azijos,  praėjusį šeštadienį Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnai Vilniaus mieste sulaikė 3 Lietuvos piliečius ir konfiskavo virš 4 kilogramų kvaišalų.

Pas vieną įtariamųjų, 35-erių R.Č., surasta  2 kg narkotinės medžiagos, kaip įtariama, heroino. R.Č. yra jau anksčiau teistas asmuo, tik šiemet rugsėjo mėnesį atlikęs bausmę už anksčiau įvykdytą nusikaltimą.

Policijos turimais duomenimis, narkotinės medžiagos skirtos Lietuvos rinkai. Jos būtų platintos Vilniaus miesto  Romų tabore. Didmeninė sulaikytųjų narkotinių medžiagų kaina siektų 300 000 litų.

Tęsiant operaciją, tą pačią dieną Vilniuje sulaikyti dar du mūsų šalies piliečiai - 23-ejų V.M. bei jam talkinęs jo brolis 21-erių D.M. Pas brolius aptikta 2 kg marihuanos. Per kratą jų gyvenamoje vietoje aptiktos svarstyklės narkotinėms medžiagoms sverti bei dar nedidelis kiekis marihuanos.  Konfiskuotos marihuanos vertė gatvės prekyboje siekia 80 000 litų.

Pagal turimus duomenis galima daryti prielaidą, kad narkotinės medžiagos atgabentos būtent iš Vidurinės Azijos šalių. 

Pagal abu faktus, dėl narkotinių medžiagų platinimo stambiu mastu, Lietuvos Kriminalinės policijos biuras atlieka ikiteisminį tyrimą, kontroliuojamą LR generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento pareigūnų.

Dar šių metų liepą LKPB pareigūnai apčiuopė narkotinių medžiagų gabenimo iš Vidurinės Azijos kelią ir būdus. Tuomet buvo sulaikytas Kirgizijos pilietis V.D., pas kurį aptikta 3,5 kg heroino bei 22 000 eurų. Sulaikytasis vertėsi naudotų automobilių prekyba - gabendavo automobilius iš Lietuvos į Vidurinės Azijos šalis, o už gautas lėšas įsigydavo narkotikų, kuriuos realizuodavo Lietuvoje.   Sulaikytųjų medžiagų vertė juodojoje rinkoje viršijo pusės milijono litų sumą.  


Šiame straipsnyje: narkotikaimarihuanaAzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių