Broliai laikė kontrabandinius kvaišalus

Atlikę kratas dviejų brolių namuose Šiaulių rajone, policininkai rado ne tik kontrabandinių cigarečių, bet ir narkotinių medžiagų bei naminės.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, turėdami informacijos apie du neleistina veikla užsiimančius brolius, pirmadienį nuvyko į Kuršėnus patikrinti šios informacijos. Atlikę kratą 49 metų V.S. gyvenamajame name ir garaže, maišuose, rado 250 pakelių kontrabandinių cigarečių "Fest"ir "Minsk" su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasak Šiaulių apskrities VPK pranešimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis tyrimas toliau pareigūnus nuvedė pas Šiaulių rajone, Pašvinio kaime, gyvenantį jo brolį 59-erių V.S.

Šio vyro garaže kriminalistai rado 150 pakelių kontrabandinių cigarečių, kurias čia, anot šeimininko, buvo pasidėjęs Kuršėnuose gyvenantis brolis. Pastarasis pareigūnams aiškino, kad tokį kiekį rūkalų jis laiko savo poreikiams tenkinti. Kadangi esąs neįgalus, jo pajamos mažos, tad ir įsigijęs pigesnių cigarečių.

Už kontrabandinių cigarečių laikymą vyro laukia administracinė nuobauda.

Kratą Pašvinio kaime atlikusių pareigūnų laukė staigmena - garaže, be kontrabandinių cigarečių, jie rado ir keturis įvairaus dydžio maišus su smulkintomis ir nesmulkintomis aguonų galvutėmis. Iš viso - apie 13 kilogramų. Dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

59-erių V.S. sulaikytas ir dviem parom uždarytas į areštinę. Jam pateikti įtarimai dar ir dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo.

Per kratą pareigūnai jo namuose, prie krosnies, rado aparatą naminei degtinei gaminti, 65 litrus raugo ir apie pusę litro skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą. Vyras šį "verslą" bandė pateisinti irgi savo neįgalumu.

Broliai su teisėsauga yra turėję reikalų ir anksčiau: kuršėniškis už naminės degtinės laikymą baustas administracine tvarka, o Pašvinio kaimo gyventojas - teistas už vagystes ir sukčiavimą.


Šiame straipsnyje: kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių