Britanijoje lietuviams pateikti kaltinimai dėl prekybos žmonėmis

Po atokiame Didžiosios Britanijos Norfolko grafystės miestelyje surengtos plataus masto policijos operacijos keturiems lietuviams pateikti kaltinimai dėl jaunų moterų gabenimo iš Rytų Europos užsiimti prostitucija, skelbia vietos laikraštis „The Norwich Evening News“.

Pareigūnų taikiniai buvo prekyba žmonėmis ir prostitucija užsiimančios gaujos. Per sąsajų su Lietuva turinčią operaciją Didžiajame Jarmute (Great Yarmouth) ir netoli jo esančiame Bradvelo (Bradwell) miestelyje buvo suimtas 33 metų Nerijus Lekečinskas, kuriam pateikti kaltinimai dėl dviejų išprievartavimų, žmonių gabenimo į Jungtinę Karalystę seksualiniam išnaudojimui, prekybos vogtais daiktais, trukdymo teisingumui ir žmogaus spaudimo verstis prostitucija siekiant gauti asmeninės naudos.

Policija taip pat suėmė 34 metų Marių Kamarauską, kuris kaltinamas trukdęs teisingumui. Tuo pačiu kaltinama ir 23 metų Rasa Legaitė, jai dar pateikti kaltinimai, susiję su fiktyvia santuoka.

Be to, minėtos operacijos metu suimtas ir 46 metų Skirmantas Kvedaras, kaltinamas dėl išprievartavimų. Jis ir dar keturi 20, 29, 31 ir 66 metų vyrai paleisti už užstatą.

Speciali policijos operacija buvo pradėta praėjusių metų gruodį, kai Norfolke į policiją kreipėsi lietuvė, kuri tvirtino buvusi laikoma nežinomoje vietoje. Praėjusią vasarą į pareigūnus kreipėsi dar kelios moterys, jos papasakojo, jog buvo verčiamos užsiimti prostitucija arba sudaryti fiktyvias santuokas.

Norfolko policijos detektyvas Rikis Botraitas (Rickie Botwright), kuris buvo nuskridęs į Lietuvą koordinuoti veiksmų su vietos pareigūnais, sakė, kad šie reidai, kuriuose dalyvavo 40 pareigūnų, buvo 10 mėnesių trukusios itin sėkmingos operacijos kulminacija.


Šiame straipsnyje: prekyba žmonėmisprostitucija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių