Britai šokiruoti: į šalį įleistas vaikų prievartautojas iš Lietuvos

Didžiosios Britanijos apeliacinio teismo teisėja klausia, kodėl į šalį buvo įleistas Viktoras Akulič, kuris Lietuvoje buvo teistas už septynmetės mergaitės išprievartavimą.

Teisėja Hallett abejoja Didžiosios Britanijos emigracijos politika ir stebisi, kodėl šis žmogus buvo įleistas „kaip bet kuris kitas“, rašo telegraph.co.uk.

Moteris savo nepasitenkinimą išreiškė po to, kai lietuvio advokatai kreipėsi į apeliacinį teismą dėl nuosprendžio kalėti iki mirties. Teismo sprendimas buvo priimtas vasario mėnesį. Vyras nuteistas už moters išprievartavimą, priekabiavimą ir bauginimą.

Teisėja Hallet Lietuvos piliečio advokatų klausė, kaip šis vyras buvo įleistas į šalį po tokio rimto nusikaltimo įvykdymo.

„Jis atvyko į šalį nuteistas už vaiko išprievartavimą. Ar mes čia įsileidžiame bet ką, net jei jie padarė tokius rimtus nusikaltimus“, - kalbėjo teisėja.

V.Akulič advokatai atkirto, kad vyras turėjo teisę patekti į Didžiąją Britaniją, nes yra Europos Sąjungos pilietis.Teisme buvo pateikti duomenys, kad vyras yra kelis kartus teistas Lietuvoje. Į Didžiąją Britaniją jis atvyko 2010 metų pradžioje.

Už septynmetės mergaitės išprievartavimą vyras į kalėjimą aštuoneriems metams sėdo 2001 metų kovą.

Teigiama, kad nusikaltėlis bandys prašyti, jog būtų perkeltas į kalėjimą Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dyro

dyro portretas
Pilna Anglija nusikalteliu is Lietuvos.Jeigu kokio zmogaus Lietuvoje neranda,kelias turetu vesti i Anglija,tenai ir Panevezio ,Kauno ,Vilkaviskio ,Siauliu ir t.t... ,visi tenai.

tuoj

tuoj portretas
į Jungtinę Karalystę iškeliaus stankė, bet gandas apie ją, ko gero, bus pirmesnis.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tai ar tikrai ten Lietuvis ? Pavarde tai kažkokia nelietuviška...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių