Britai atsainiau žiūri į vaikų girtavimą ir narkotikų vartojimą

Didžiojoje Britanijoje atliktos apklausos rezultatai rodo, jog tėvai atsainiau žiūri į tai, kad jų vaikai vartoja alkoholinius gėrimus, narkotikus arba turi lytinių santykių, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Apklausos dalyviai sakė, kad būtų patenkinti, jeigu jų vaikas pradėtų namie kartkartėmis išgėrinėti svaigalų nuo trylikos metų. Kas dešimtas tėvas tvirtino nematąs nieko blogo, jei jų vaikas reguliariai vartotų alkoholio nuo 16 metų, nors pagal įstatymą svaigiuosius gėrimus šalyje leidžiama pirkti nuo 18 metų.

Tokie apklausos rezultatai rodo, kad į valdžios įspėjimus dėl nepilnamečių girtavimo žiūrima pro pirštus. Praėjusiais metais Didžiosios Britanijos valdžia rekomendavo tėvams visai neleisti vartoti alkoholio iki 15 metų.

Minėtos apklausos rezultatai parodė, jog atsainiai tėvai žiūri ir į narkotikų vartojimą. 32 proc. respondentų sakė neprieštaraujantys, kad jų vaikas retkarčiais parūko žolės. O 8 proc. apklaustųjų tenkina tai, kad jų vaikai tai daro reguliariai.

Daug tėvų mano, jog tai, kad jų vaikai vartos narkotikus, yra neišvengiama. 30 proc. tėvų narkotikų vartojimą laiko brendimo proceso dalimi.

„Seno sukirpimo tėvai tampa kultūrine mažuma. Dabar dauguma tėčių ir mamų stengiasi suteikti savo vaikams kuo daugiau laisvės, kurios patys neturėjo. Seksas, alkoholis ir net narkotikai vaikams nebėra draudžiami dalykai. Tėvai tapo stebėtinai laisvų pažiūrų ir leidžia vaikams eksperimentuoti ir atrasti savo kelią gyvenime. Tėvai supranta, kad visuomenė pasikeitė, ir ne pasaulio pabaiga, jei jų vaikai eksperimentuoja su alkoholiu ar turi lytinių santykių“, – sakė Kento universiteto sociologijos profesorius Frenkas Furedis.

Verta paminėti, kad 66 proc. apklausoje dalyvavusių žmonių sakė, jog jiems nekeltų problemų, jeigu jų vaikas būtų homoseksualus.


Šiame straipsnyje: rūkymasnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių