Brakonierius bandė išpilti verdančią žvėrieną

Sekmadienio vakarą Anykščių rajono agentūros inspektorius Audrius Pilka surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą 44-erių Surdegio kaimo gyventojui R.M., kuris neteisėtai miške kilpomis gaudė laukinius gyvūnus.

Šeštadienį medžiotojai miške aptiko į kilpą pakliuvusią ir jau nugaišusią stirną. Gyvūnas buvo dar šiltas. Medžiotojai apie radinį nedelsiant pranešė alinkosaugininkams.

Žinodami, kad brakonieriai paprastai grobio ateina pasiimti rytą, inspektorius A.Pilka prie kritusios stirnos surengė pasalą.

Tačiau brakonierius, matyt, kažką įtarė, nes iš ryto nepasirodė. Kai temstant inspektorius su medžiotojais vėl atėjo į tą pačią vietą, stirnos jau nebebuvo.

Vyrai pėdomis sekė apie du kilometrus. Ir nors pažeidėjas bandė klaidinti galimus persekiotojus, mėtė pėdas, apie 17 val. pareigūnas įvažiavo tiesiai į R.M. sodybą.

Išgirdęs variklio garsą, sodybos šeimininkas su žmona čiupo nuo viryklės puodą su bulvėse verdančią žvėrieną ir puolė į kiemą. Čia jis ir susitiko su aplinkos apsaugos inspektoriumi.

Pagalbinėje patalpoje buvo rasti stirnos viduriai, kailis, galva.

Vyras prisipažino, kad žvėrelius gaudo maistui, tačiau vėliau pripažino dalį mėsos parduodąs. Dar vieną nepanaudotą kilpą R.M. atidavė inspektoriui pats.

R.M. gresia bauda nuo 2000 iki 4000 litų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu.

Bus sprendžiamas ir žalos atlyginimo klausimas. Anksčiau dėl brakonieriavimo vyras nebuvo įkliuvęs, tačiau signalų apie jį aplinkosaugininkai buvo gavę.


Šiame straipsnyje: brakonieriusstirna

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių