Brakonieriai nuo aplinkosaugininkų bandė gintis irklais

Aukštaitijos nacionaliniame parke sulaikyti brakonieriai iš Rokiškio, elektra krėtę žuvis. Sulaikomi jie bandė irklu mušti aplinkosaugininkus.

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, šeštadienio vakarą Ignalinos rajone, Lūšių ežere, aplinkosaugininkai sulaikė A.G. ir B.D., kurie gaudė žuvį elektriniu žūklės aparatu.

Pareigūnui prie jų priplaukus, liepus nutraukti žvejybą ir plaukti į krantą, užuot paklusę, brakonieriai smogė jam irklu. Pareigūnas smūgio išvengė, o į valtį atsitrenkęs irklas lūžo pusiau.

Metę iš valties elektros žūklės aparatą ir samtį, įjungę variklį brakonieriai bandė sprukti. Pareigūnai ėmė juos vytis. Viduryje ežero pažeidėjai išmetė sugautą žuvį, bet priplaukus pareigūnams atsisakė sustoti. Besipriešinančius brakonierius pavyko sutramdyti ir sulaikyti tik panaudojus specialiąsias priemones.

Kadangi už žvejybą naudojant elektros srovę numatyta baudžiamoji atsakomybė, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Rokiškėnas A.G. už žvejybą elektros žūklės aparatu nuo 1998 metų sulaikytas jau ketvirtą kartą.


Šiame straipsnyje: brakonieriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių